סלט כרובית וירוקים | השף הלבן

סלט כרובית וירוקים

סלט עשיר, עם מלא ירוקים וכרובית חגיגית

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט כרובית וירוקים
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 שקית כרובית מוקפאת סנפרוסט
  • 3-4- כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 ראש חסה קטן קצוץ גס
  • 1 צרור רוקט קצוץ גס
  • 5-7 מלפפונים מיני חתוכים לעיגולים (או שני מלפפונים רגילים)
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק דק
  • חצי כוס שבבי שקדים שקליתם קלות על מחבת ללא שמן
  • 100 גרם אוכמניות טריות (או פרי אחר שאתם אוהבים)
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב סויה ללא גלוטן לכשרות פסח
  • 1 כף מייפל
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הכרובית על נייר אפייה, מפזרים עליה שמן זית, מלח ופלפל בנדיבות ומערבבים היטב כך שתהיה כולה מצופה בשמן.

  • 02.

    אופים כ30-40 דקות בתנור על 190 מעלות עד שהיא מזהיבה ומעט שחומה. מומלץ לערבב באמצע זמן האפייה לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מערבבים את כל חומרי הסלט.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב וסמוך להגשה מוזגים על הסלט.

  • 05.

    מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת? כאן מדרגים
(6)