לפת צלויה עם בולגרית, פטרוזיליה וגרעיני דלעת קלויים | השף הלבן

לפת צלויה עם גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וגרעיני דלעת קלויים

תנו כבוד ללפת, ירק חורפי זנוח-יחסית וטעים להפליא בצלייה. עם גבינה בולגרית מעודנת וגרעיני דלעת פריכים השילוב הוא מושלם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לפת צלויה עם גבינה בולגרית מעודנת, פטרוזיליה וגרעיני דלעת קלויים

המרכיבים ל3:

  • 5-6 יח' לפת קטנה-בינונית
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • חופן גדוש גרעיני דלעת
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת פיראוס, מפוררת
  • חופן פטרוזיליה, שטופה היטב, קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    קולפים את הלפתות, שוטפים ופורסים דק. מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית המרופדת בנייר, מזלפים 2 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. במידה ונותרו פרוסות לפת מסדרים בתבנית נוספת (אך אופים כל תבנית לחוד). כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 20-22 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:22:00
  • 03.

    בזמן שהלפת בתנור מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים גרעיני דלעת וקולים תוך השגחה צמודה (במידת הצורך מנמיכים את האש) עד שמחציתם מנתרים במחבת ומתבקעים. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת עמוקה, מרופדת בנייר סופג.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות הלפת בצלחת הגשה יפה. מפזרים פירורי גבינה בולגרית מעודנת, גרעיני דלעת קלויים, פטרוזיליה קצוצה – ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)