קציצות קוטג' וכרובית ללא גלוטן
מתכון נהדר של רחלי קרוט לקציצות ללא גלוטן שמכינים עם קוטג' וכרובית. ללא ספק מדובר במתכון שישדרג את ארוחת הערב של הילדים
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 כרובית סנפרוסט
- 2 תפוחי אדמה קלופים
- 2 ביצים L
- 1/4 כוס קמח ללא גלוטן (קמח שקדים/קמח חומוס/קמח עדשים כתומות)
- 1/2 צרור עירית
- 1/2 גביע (125 גרם) קוטג' תנובה
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה ביו
- 5 כפות שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/4 צרור עירית
- מעט מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
ממלאים מים עם כפית מלח ב-2 סירים בינוניים. בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים וחותכים את תפוחי האדמה לחצי או לרבעים. ככלל – ככל שהכרובית ותפוחי האדמה יהיו קטנים יותר ככה זמן הבישול יהיה מהיר יותר.
-
02.
מבשלים את הכרוביות ותפוחי האדמה במים, כל אחד בסיר אחר, עד שהם רכים לגמרי. מסננים מכל הנוזלים היטב ומועכים את תפוחי האדמה לפירה ואת הכרוביות קוצצים דק. מצננים מעט לפני שממשיכים כדי שהביצים שיתווספו לא יהפכו לחביתה.
-
03.
פורסים את העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
-
04.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים את נייר האפייה בתרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.
-
05.
יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת ידיים רטובות, הן תהיינה רכות וזה בסדר, ומניחים על נייר האפייה.
-
06.
מתיזים תרסיס שמן על הקציצות, או מזלפים מעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
רוטב יוגורט: פורסים את העירית לטבעות ומערבבים עם שאר המצרכים. מגישים לצד הקציצות.