פודינג וניל וליקר
פשוט־פשוט ולא־מתוחכם, אבל טעים מאוד. התוספת קטנה של הליקר הופכת אותו למעדן.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4:
- לעיטור (לא הכרחי): מעט אגוזים קצוצים דק או רצועות דקיקות של קליפת תפוז
- ¼1 כוסות (310 מ"ל) חלב תנובה 3%
- ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ½ כפית תמצית וניל
- 120-100 גרם חלב מרוכז ממותק (עדיף כזה שעשוי מחלב ומסוכר בלבד)
- 3 כפות מידה מחוקות קורנפלור
- 2 כפות מים
- 2 כפות ליקר תפוזים משובח (או ליקר שקוף אחר שאוהבים)
גודל תבנית: סיר
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים לסיר 1 כוס חלב ואת השמנת להקצפה. מוסיפים תמצית וניל וחלב מרוכז לפי מידת המתיקות הרצויה. בקערה קטנה בוללים את הקורנפלור בחלב הנותר וב־2 כפות המים.
-
02.
מביאים את תערובת החלב והשמנת לרתיחה עדינה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ובוחשים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הליקר. מחלקים את הפודינג החם בין 4 קעריות או גביעים. מניחים יריעת ניילון או נייר אפייה על פני כל מנה כדי למנוע היווצרות קרום. מקררים במשך 4 שעות לפחות. מעטרים לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים