מרנג עם פירות העונה וקצפת בניחוח וניל
קינוח עונתי נהדר שמתאים לארוחות בשריות

המרכיבים ל 16 מנות:
- 4 חלבונים
- 1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
- 500 מ"ל קצפת צמחית
- 1 מקל וניל מופרד לגרגירים או 2 כפיות תמצית וניל
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס רום
- 400 גרם פירות העונה, חתוכים לפרוסות דקות
הוראות הכנה:
- 
								01.
								למרנג: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר. מחממים את התנור ל- 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף יוצרים באופן חופשי בסיסים מעוגלים של קצף בקוטר של כ-6 ס"מ על גבי התבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-3 שעות בחום נמוך עד שהמרנג מתייבש לגמרי. 
- 
								02.
								לקצפת: מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית, הסוכר וגרגירי הוניל או תמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה. מצננים במקרר עד לשימוש. 
- 
								03.
								לעיטור פירות: מערבבים בקערה את הפירות עם הרום כ-10 דקות לפני ההגשה. טיימר מופעל
- 
								04.
								הרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה אישית עיגול מרנג (אפשר גם בכוס מנה אחרונה), מסדרים מעל שתי כפות מהקצפת ומוסיפים מעל בעדינות כמה שיותר פירות ומגישים מיד. 
 
									

