מלבי – עם שמנת, סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס | השף הלבן

מלבי

מתכון לאחד הקינוחים הפופולארים במטבח הישראלי – מלבי טעים עם שמנת, סירופ ורדים, אגוזים וקוקוס שכל אחד יכול להכין

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלבי
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 6 כוסות אישיות:

למלבי:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% / 32% "השף הלבן"
  • 150 מ"ל (3/4 כוס פחות 2 כפות) חלב "תנובה"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
לסירופ ורדים:
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
  • מעט צבע מאכל אדום
לקישוט:
  • קוקוס טחון
  • אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים שמנת מתוקה, חלב וסוכר בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

  • 02.

    בינתיים מעבבים יחד בקערית קטנה קורנפלור וחלב לתערובת אחידה.

  • 03.

    כשתערובת השמנת רותחת מוסיפים פנימה תוך כדי טריפה נמרצת את תערובת הקורנפלור.

  • 04.

    מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי טריפה עד שהוא מסמיך ורותח.

  • 05.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים. מערבבים היטב.

  • 06.

    מחלקים את המלבי בין הכוסות וממלאים כמעט עד שפת הכוס (משאירים קצת מקום לסירופ ולקישוט).

  • 07.

    מצננים במקרר במשך כ-1-2 שעות או עד שהמלבי קרים לחלוטין.

  • 08.

    סירופ ורדים: בסיר קטן שמים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-1-2 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מסירים מהאש ומוסיפים פנימה תמצית ורדים וצבע מאכל לפי הטעם. מערבבים היטב.

  • 10.

    מצננים את הסירופ לחלוטין לפני ההגשה.

  • 11.

    הגשה: מעל כל מלבי שמים 1-2 כפות סירופ ומקשטים באגוזים וקוקוס טחון. מגישים מיד.למתכון מלבי נוסף של השף הלבן >>

הכנת? כאן מדרגים
(3355)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.