עוגת שמרים גבינה וצימוקים עם כיסוי פריך וטעים | השף הלבן

עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים, עם כיסוי פריך

מאפים נפלאים לבוקר מתוק או לקפה של אחר הצהריים מלית למאפים מתוקה וצימוקים. בזכות גלגול מיוחד של המאפה נוצרת לו שכבה קינמונית מתוקה וקריספיות נהדרת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמרים במילוי גבינה וצימוקים, עם כיסוי פריך
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק שמרים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי :
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים 9% "השף הלבן"
  • 1 1/3 כוס סוכר
  • 50 גרם (13 כוס דחוסה) צימוקים
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מחוקה קינמון
להגשה:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

        מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.

  • 02.

        פורסים את הבצק (מחצית החבילה. אם רוצים 2 עוגות מכפילים את כמות המילוי) על משטח העבודה ושמים את המילוי לאורך הצלע הארוכה

  • 03.

        מגלגלים, לא עד הסוף, כך שהמילוי מכוסה בבצק אך 1/3 הבצק עדין פרוס על משטח העבודה.

  • 04.

        מהדקים את שולי הצלע הארוכה שמכסה את המילוי אל יריעת הבצק וסוגרים על הגבינה מ-2 קצוות הרולדה.

  • 05.

        מברישים בחלמון את הרולדה ואת 1/3 יריעת הבצק הפרוסה על משטח העבדה. מפזרים סוכר וקינמון על יריעת הבצק הפרושה וחותכים בסכין חדה פסים ברוחב

  • 06.

        מגללים כל פס כמו בורג ומותחים אותו על הרולדה. מהדקים לצידה השני של הרולדה. חוזרים על הפעולה עם יתר הפסים ומעבירים לתבנית. a.    אם רוצים צורה עגולה למאפה מחברים את שני הקצוות ליצירת מאפה עגול.

  • 07.

        מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-45 דקות עד שהמאפה שחום היטב.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

        מצננים מעט, זורים מעט אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)