עוגת שיש עם קרם פרש
עוגה גבוהה משוישת בשוקולד ובתערובת של קרם פרש ונוטלה. ציפוי אגוזים פריך משלים את המראה ואת הטעם.
המרכיבים ל8:
- ½ כוס (125 מ"ל) שמן (מומלץ - תירס או חמניות)
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית הל טחון
- 60 גרם שוקולד מריר 60% מומס
- 1 כפית אבקת קקאו
- 2 כפות וויסקי
- ½ כוס ממרח קקאו אגוזים
- ½ כוס אגוזי לוז מולבנים קצוצים
- 1 כף סוכר חום
- 2 קוביות שוקולד מריר מרוסקות או מגוררות
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית מוארכת עמוקה 30x10 ס"מ בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
מערבלים את השמן עם הסוכר ועם הביצים עד שהסוכר נמס. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חצי גביע (100 גרם) קרם פרש וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. מעבירים שליש מהתערובת לקערה שנייה. מוסיפים לקערת הערבול תמצית וניל והל ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים לקערה השנייה שוקולד מומס, אבקת קקאו ו־2 כפות וויסקי ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה.
-
03.
יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית. יוצקים עליה את תערובת השוקולד. מערבבים קצת בלהב סכין כדי ליצור דוגמת שיש. מערבבים את ממרח הקקאו אגוזים (נוטלה או ממרח דומה. אם הוא נוקשה מדי לערבוב, מרככים אותו במיקרוגל) עם הקרם פרש הנותר, מעבירים לשקיק זילוף קטן ומזלפים פסים עבים על העוגה. מערבבים שוב בלהב סכין כדי לשייש את הקרם לתוך תערובת העוגה.
-
04.
מערבבים יחד את חומרי הציפוי וזורים על העוגה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 60-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי.
טיימר מופעל