מתכון לעוגת שמרים ממולאת גבינה ומשמשים
עוגות שמרים עשירות ממולאות בקרם גבינה חלקלק משובץ קוביות פרי חמצמצות.
- ½3-3 כוסות (435-375 גרם) קמח
- 4 שקיקים סוכר וניל
- 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה גדולה
- ½ כפית מלח
- למלית הגבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 ביצה
- ¼ כוס קורנפלור
- 3 כפות חמאה רכה מאוד
- 6 משמשים טריים קצוצים לקוביות קטנות
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס מים רותחים (מהקומקום)
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים את ההכנות בערב שלפני האפייה. לשים בצק מכל מצרכי הבצק – מתחילים עם 3 כוסות קמח ומוסיפים עוד קמח לפי הצורך כדי לקבל בצק רך, חלק וגמיש שאיננו נדבק לידיים (אפשר ללוש במיקסר או ביד). מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון דביק ומכניסים את הבצק לתפיחה של לילה במקרר. מנקזים את הגבינה. מרפדים מסננת גדולה בשכבה כפולה של נייר סופג ומניחים מעל קערה. מרוקנים את הגבינה לתוך המסננת. מכסים בשכבה כפולה נוספת של נייר סופג. מניחים על הנייר צלחת קטנה ומשקולת (קופסת שימורים גדולה). מכניסים למקרר למשך לילה. בסופו של התהליך נשארת במסננת גבינה במשקל 550-500 גרם.
-
02.
ביום המחרת מכינים את המלית. מעבירים את הגבינה המנוקזת לקערה. מוסיפים וניל, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, ביצה וקורנפלור. טורפים לתערובת חלקה.
-
03.
מוציאים את הבצק מהמקרר, הופכים על משטח העבודה ולשים קלות. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק למלבן שמידותיו 35x30 ס"מ. מורחים כל מלבן בצק בכף חמאה רכה ומרפדים בו את אחת התבניות - מניחים לעודפי הבצק להיתלות מחוץ לדפנות הארוכות של התבנית. ממלאים בחצי מכמות תערובת הגבינה ומפזרים חצי מקוביות המשמש. מקפלים את עודפי הבצק מעל המלית. מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את הבצק בחלקה העליון של כל עוגה בחצי כף חמאה רכה. אופים את שתי התבניות במדף האמצעי של התנור במשך 50 דקות או עד שהבצק משחים יפה והמלית מתייצבת (מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות במחצית זמן האפייה).
טיימר מופעל
-
05.
בזמן שהעוגות בתנור, מערבבים את הסוכר עם המים החמים עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ ומחזירים לתנור לחמש דקות. מצננים את העוגות בתבניות.