עוגת רוגלך 'תלושותי' מלוחה במילוי גבינה ופסטו | השף הלבן

עוגת רוגלך "תלושותי" מלוחה עם מילוי גבינה ופסטו

עוגת שמרים מלוחה ונהדרת שבנויה מהמון רוגלך במילוי מלית למאפים ופסטו. לתלוש ולזלול

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת רוגלך במילוי גבינה ופסטו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10:

לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס מלית למאפים 9% "השף הלבן"
  • 1/4 כוס מים
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/2 כפית מלח
למילוי:
  • 1 גביע (פחות 1/2 כוס ממקודם) גבינה למאפים 9% "השף הלבן"
  • 4 כפות ממרח פסטו "אוליביה"
להברשה:
  • 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
גודל תבנית: תבנית עגולה עם חור בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח ומערבלים כ-4 דקות. מוסיפים חמאה ומלח ומערבלים 2 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או מחוץ למקרר להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל נפחו (עדיפה התפחה של לילה במקרר).

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

        מערבבים את יתרת הגבינה והפסטו לקרם אחיד/

  • 03.

        מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ וברוחב 15 ס"מ. חותכים בבצק קווים אלכסוניים כך שנוצרים משולשים ארוכים.

  • 04.

        שמים בכל משולש כף גדושה מילוי ומורחים. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ומניחים בתבנית. ממשיכים עם יתר הבצק ומניחים את הרוגלך בתבנית, אחד על השני, באופן לא מסודר.

  • 05.

        מברישים את עוגת הרוגלך בחלמון מדולל, מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה ליד התנור המתחמם. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה שחום. מצננים מעט ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)