עוגת רוגלך "תלושותי" מלוחה עם מילוי גבינה ופסטו
עוגת שמרים מלוחה ונהדרת שבנויה מהמון רוגלך במילוי מלית למאפים ופסטו. לתלוש ולזלול
המרכיבים ל10:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס מלית למאפים 9% "השף הלבן"
- 1/4 כוס מים
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע (פחות 1/2 כוס ממקודם) גבינה למאפים 9% "השף הלבן"
- 4 כפות ממרח פסטו "אוליביה"
- 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מערבל את מרכיבי הבצק למעט חמאה ומלח ומערבלים כ-4 דקות. מוסיפים חמאה ומלח ומערבלים 2 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון רופף ומכניסים למקרר להתפחה של לילה או מחוץ למקרר להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל נפחו (עדיפה התפחה של לילה במקרר).
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את יתרת הגבינה והפסטו לקרם אחיד/
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ וברוחב 15 ס"מ. חותכים בבצק קווים אלכסוניים כך שנוצרים משולשים ארוכים.
-
04.
שמים בכל משולש כף גדושה מילוי ומורחים. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד ומניחים בתבנית. ממשיכים עם יתר הבצק ומניחים את הרוגלך בתבנית, אחד על השני, באופן לא מסודר.
-
05.
מברישים את עוגת הרוגלך בחלמון מדולל, מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה ליד התנור המתחמם. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה שחום. מצננים מעט ומגישים.
טיימר מופעל