פאי לימון קלאסי
פאי לימון עם מרנג
המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 6 מנות:
- 30 גרם קורנפלור
- 3 חלבונים
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- 200 גרם חמאת "תנובה"
- 100 גרם סוכר
- 300 גרם קמח
- 1 כפית קליפת לימון מגורדת
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
- 80 מ"ל מיץ לימון
- 85 גרם סוכר דק
- 30 גרם חמאת "תנובה"
- 200 מ"ל מים
- קליפת לימון מגורדת
- 60 מ"ל מים קרים
- 1 חלמון ביצה
- 30 גרם קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
-
02.
מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה, גרידת לימון והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.
-
03.
מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.
-
04.
משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה.
-
05.
אופים את הבסיס עד שהבצק משחים. מכינים את המלית:
-
06.
מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
-
07.
מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
-
08.
שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
-
09.
מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. הכנת גבעות המרנג:
-
10.
מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר.
-
11.
מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
-
12.
מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.
טיימר מופעל