מתכון לקוביות עוגת גבינה ופטל שחור
אם גם אתם חובבים אמיתיים של עוגות גבינה, ודאי תסכימו שאין כיף מליישר עוגת גבינת שמנת רכה ונמסה בפה ביום קיץ חם ומהביל.
המרכיבים ל 12 מנות:
- קליפת לימון מגוררת, לעיטור
- 200 גרם פירורי ביסקוויטים
- 2 כפות (20 גרם) סוכר חום דמררה
- 80 גרם חמאת "תנובה", מומסת
- 1/2 שקית ( 150 גרם) פטל שחור מוקפא, "סנפרוסט"
- 450 גרם גבינת שמנת נפוליאון 25% שומן בטעם טבעי
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 3/4 כוס ועוד כף (160 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות (20 גרם) קמח
- 3 ביצים, טרופות
הוראות הכנה:
-
01.
לתחתית: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומערבבים היטב כך שהפירורים מצופים בחמאה.מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
-
02.
למלית: מערבבים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וקמח. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-
03.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הפטל הקפוא.
-
04.
אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות כך שהתערובת יציבה למראה ותפוחה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז.
-
05.
מצננים היטב ומעבירים לקירור לכמה שעות ,חותכים לקוביות ומעטרים בקליפת לימון מגוררת