עוגת גבינה עם שוקולד לבן ולוטוס ללא אפייה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן ולוטוס ללא אפייה

ללא אפייה: עוגת גבינה קרמית עם ציפוי לוטוס עשיר

מאת: דורית שריקר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה עם שוקולד לבן ולוטוס

המרכיבים ל 10-12:

  • 2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
  • 75 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 25 גרם חמאה
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
  • 65 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

  • 02.

    מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.

  • 03.

    שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.

  • 04.

    מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.

  • 05.

    מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.

  • 06.

    מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על העוגה הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(15)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.