עוגת גבינה קרה עם מנגו – ללא גלוטן ודלת שומן
עוגת גבינה אוורירית צבעונית ודלת שומן: ללא גלוטן, במרקם של מוס, ובטעם נהדר של מנגו! המרקם מתקבל בזכות הג'לטין המוקצף – באותה טכניקה של הכנת מרשמלו
המרכיבים ל10:
- 15-20 נשיקות מרנג
- 600 גרם מנגו קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
- 21 גרם (1/2 1 שקיות) ג'לטין
- 1/3 כוס מים
- 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
- 4 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף גרידת קליפת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מומלץ להצמיד לדפנות התבנית שקף אפייה.
-
02.
מרפדים את תחתית התבנית בשכבת נשיקות מרנג.
-
03.
מניחים במעבד מזון את המנגו וטוחנים למרקם חלק. מוציאים כ-1/3 כוס מהתערובת ושומרים בצד.
-
04.
משאירים את יתרת המנגו במעבד המזון.
-
05.
מניחים מים וג'לטין בסיר קטן ובוחשים. ממתינים 5 דקות עד שהמים נספגים בג'לטין.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים את הסיר לכיריים ומחממים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהג'לטין
-
07.
נמס והנוזל שקוף. לא מגיעים לרתיחה. מפעילים את מעבד המזון עם המנגו ומזליפים פנימה את
-
08.
הג'לטין הנמס תוך ערבוב.
-
09.
שמים בקערת מערבל עם וו הקצפה את הגבינה, סוכר, וניל, קליפת לימון וקרם המנגו עם
-
10.
הג'לטין. מקציפים הכל לקרם חלק ואוורירי.
-
11.
יוצקים את הקרם על בסיס הנשיקות ומאחסנים במקרר במשך 6
-
12.
שעות לפחות עד שהעוגה יציבה.
-
13.
להגשה מורחים על פני העוגה את רסק המנגו שהשארנו.
-
14.
בתאבון!