עוגת גבינה קרה ללא גלוטן ודלת שומן עם מנגו | השף הלבן

עוגת גבינה קרה עם מנגו – ללא גלוטן ודלת שומן

עוגת גבינה אוורירית צבעונית ודלת שומן: ללא גלוטן, במרקם של מוס, ובטעם נהדר של מנגו! המרקם מתקבל בזכות הג'לטין המוקצף – באותה טכניקה של הכנת מרשמלו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם מנגו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10:

  • 15-20 נשיקות מרנג
למילוי:
  • 600 גרם מנגו קפוא "סנפרוסט" מופשר ומסונן
  • 21 גרם (1/2 1 שקיות) ג'לטין
  • 1/3 כוס מים
  • 1 גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 4 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ להצמיד לדפנות התבנית שקף אפייה.

  • 02.

    מרפדים את תחתית התבנית בשכבת נשיקות מרנג. 

  • 03.

    מניחים במעבד מזון את המנגו וטוחנים למרקם חלק. מוציאים כ-1/3 כוס מהתערובת ושומרים בצד.

  • 04.

    משאירים את יתרת המנגו במעבד המזון.

  • 05.

    מניחים מים וג'לטין בסיר קטן ובוחשים. ממתינים 5 דקות עד שהמים נספגים בג'לטין.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים את הסיר לכיריים ומחממים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהג'לטין

  • 07.

    נמס והנוזל שקוף. לא מגיעים לרתיחה. מפעילים את מעבד המזון עם המנגו ומזליפים פנימה את

  • 08.

    הג'לטין הנמס תוך ערבוב.

  • 09.

    שמים בקערת מערבל עם וו הקצפה את הגבינה, סוכר, וניל, קליפת לימון וקרם המנגו עם

  • 10.

    הג'לטין. מקציפים הכל לקרם חלק ואוורירי.

  • 11.

    יוצקים את הקרם על בסיס הנשיקות ומאחסנים במקרר במשך 6

  • 12.

    שעות לפחות עד שהעוגה יציבה.

  • 13.

    להגשה מורחים על פני העוגה את רסק המנגו שהשארנו. 

  • 14.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(8)