מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר
מתכון מיוחד לחולי ציליאק ולדיאטה נטולת סוכר וגלוטן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:
למלית
- 3 קופסאות גבינה לבנה 5%
- פודינג וניל ללא סוכר
- כוס כמוסוכר או ממתיק סטיביה בכמות השווה לכוס
- 1 חבילה שמנת חמוצה
- 3 ביצים
לבצק:
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס קמח תמי ללא גלוטן
- חצי כוס כמוסוכר או ממתיק אחר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מערבבים את החומרים לבצק.
-
03.
משטחים על תבנית עגולה שלושת רבעי כמות ומה שנותר מניחים בתבנית אחרת.
-
04.
את התבנית השנייה אופים למשך 20 דקות, עד שהבצק משחים, וגורסים לפרורים.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר. מוסיפים את החלמונים ושאר המרכיבים ומשאירים חצי קופסה שמנת חמוצה למרוח מעל העוגה אחרי האפיה כדי שהפירורים ידבקו.
-
06.
שופכים את התערובת מעל לתחתית העגולה האפויה. אופים עוד כחצי שעה עד שמשחים מעט ולא נוזלי.
-
07.
מחכים שיתקרר.
-
08.
מורחים את שארית השמנת חמוצה ומעליה מפוררים את הפירורים שאפינו בתבנית השנייה..
הכנת? כאן מדרגים