מתכון לעוגת גבינה ביתית קרמית ורכה שמתאימה לקיץ
עוגת גבינה ביתית קרמית ורכה

המרכיבים ל 8 מנות /תבנית בקוטר 26 ס״מ:
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1ק"ג גבינת שמנת [30 אחוז שומן]
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 חלמון
- 5 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מיץ לימון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה. מעבדים בתנועות "הפסק-הפעל" עד לקבלת תערובת פירורית הדומה לסולת.
-
02.
מהדקים את הבצק לתחתית התבנית. מקררים במקרר במשך 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים במשך 25-20 דקות עד שהבצק מזהיב. לאחר מכן מוציאים ומצננים על רשת.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המלית: מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות). שמים בקערת מערבל את גבינת-השמנת עם השמנת החמוצה ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
05.
מוסיפים לתערובת את החלמון והביצים בזה אחר זה, ולאחר כל הוספה מקציפים כ-30 שניות במהירות בינונית-נמוכה עד שהביצה נבלעת והתערובת אחידה.
-
06.
מוסיפים את הסוכר, הווניל ומיץ הלימון, וממשיכים להקציף כדקה-שתיים.
-
07.
יוצקים את מלית הגבינה על הבצק האפוי שבתבנית ואופים כ-50 דקות. בתום האפייה העוגה תהיה רוטטת אבל לא נוזלית, פני העוגה ייראו יבשים למגע בגוון לבן או זהוב בהיר.
טיימר מופעל
-
08.
מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עוד שעתיים כשהדלת מעט פתוחה. לאחר מכן מוציאים ומניחים על רשת לצינון מלא. כשהעוגה התקררה מכסים את התבנית ושומרים במקרר למשך הלילה.
-
09.
מוציאים את העוגה מהמקרר כ-10 דקות לפני ההגשה. מעבירים סכין סביב הדפנות ומשחררים את התבנית. לאחר מכן פורסים לחתיכות בסכין טבולה במים חמים.
טיימר מופעל