מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד לבן ותותים
ניתן גם להכין את העוגה בגרסה נטולת גלוטן המתאימה לחולי צליאק. את התותים אפשר להחליף בפרי אחר שאוהבים, למשל חצאי אפרסקים משומרים או לוותר על הפרי…
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
לתחתית:
- כוס פרורי עוגיות (אפשר נטולות גלוטן)
- 40 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות נוטלה
למלית:
- כוס חלב תנובה
- 25 גרם חמאה תנובה
- 150 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% תנובה
- 150 גרם גבינת נפוליאון
- שמנת מתוקה 30% תנובה
- חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות סוכר
- סלסלת תותים
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית:
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
03.
ממיסים חמאה ושוקולד נוטלה במיקרוגל. מערבבים עם פירורי העוגיות.
-
04.
משטחים על תבנית ואופים בתנור כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים ומצננים מעט. מלית:
-
06.
מחממים במיקרוגל חצי כוס חלב עם 25 גרם חמאה והשוקולד הלבן, כל פעם חצי דקה ואז מוציאים ומערבבים עד שמתקבלת משחה חלקה ללא גושים.
-
07.
מוספים גבינה לבנה ונפוליאון ומערבבים היטב.
-
08.
מקציפים שמנת מתוקה עם חצי אינסטנט פודינג חצי כוס חלב ושלוש כפות סוכר.
-
09.
בתנועת קיפול מוסיפים את הקצפת למסת הגבינות והשוקולד במספר פעמים. הרכבה:
-
10.
מסדרים את התותים על גבי התחתית.
-
11.
יוצקים מעל את תערובת הגבינות והשוקולד.
-
12.
שולחים למקרר למספר שעות לקירור ולייצוב.
הכנת? כאן מדרגים