עוגת גבינה עם ריבת חלב
יפה, מקושטת וטעימה: עוגת גבינה וריבת חלב ללא אפייה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 חבילה בישקוטים
- 1 כוס קפה פושר (1 כף אבקת נס קפה+1 כוס מים חמים)
- 3 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 כפות גדושות ריבת חלב
- ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה.
-
02.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
-
03.
משטחים את התערובת בתבנית מעל הבישקוטים ומחליקים את פניה. אם התערובת "נשפכת" לבד, סימן שההקצפה לא חזקה מספיק והעוגה תקרוס מחוץ לתבנית – במקרה כזה מחזירים למיקסר להקצפה נוספת.
-
04.
מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים, חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס";מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחו"ח בכל היקף העוגה).
-
05.
מעבירים בזהירות למקרר ל-4 שעות התייצבות לפחות לפני שמסירים את התבנית ומגישים.