מתכון עוגת גבינה עם ריבת חלב | השף הלבן

עוגת גבינה עם ריבת חלב

יפה, מקושטת וטעימה: עוגת גבינה וריבת חלב ללא אפייה

מאת: שירה ברונשטטר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה עם ריבת חלב

המרכיבים ל 10 מנות:

לבסיס:
  • 1 חבילה בישקוטים
  • 1 כוס קפה פושר (1 כף אבקת נס קפה+1 כוס מים חמים)
למלית:
  • 3 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 כפות גדושות ריבת חלב
לציפוי:
  • ריבת חלב (בשקית זילוף קטנה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים את התבנית בבישקוטים טבולים בקפה.

  • 02.

    מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של קרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה וריבת חלב ומקציפים במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.

  • 03.

    משטחים את התערובת בתבנית מעל הבישקוטים ומחליקים את פניה. אם התערובת "נשפכת" לבד, סימן שההקצפה לא חזקה מספיק והעוגה תקרוס מחוץ לתבנית – במקרה כזה מחזירים למיקסר להקצפה נוספת.

  • 04.

    מזלפים ריבת חלב בספירלה מהמרכז כלפי חוץ. בעזרת קיסם יוצרים דוגמה של קורי עכביש (מכניסים את הקיסם לעומק 1 ס"מ במרכז העוגה ומזיזים בקו ישר עד השוליים, חוזרים על הפעולה במרחק 2 ס";מ בכיוון ההפוך, מהחוץ כלפי המרכז, וחו"ח בכל היקף העוגה).

  • 05.

    מעבירים בזהירות למקרר ל-4 שעות התייצבות לפחות לפני שמסירים את התבנית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(133)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.