עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת – קייצית ונפלאה | השף הלבן

עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

עוגת גבינה קייצית נפלאה

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת

המרכיבים לתבנית מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ:

מצרכים:
קרם לימון:
  • מיץ מ-3 לימונים גדולים + גרידה מלימון אחד
  • 3 כפות קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
תחתית:
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם ביסקוויטים
מלית הגבינה:
  • 600 גרם גבינת שמנת שמנה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח
  • קורט מלח
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
  • מיץ מחצי לימון + גרידה מלימון שלם
ציפוי:
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)
  • 2-3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים מהכנת קרם הלימון:

  • 02.

    בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, ביצים והקורנפלור.

  • 03.

    לתוך סיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.

  • 04.

    מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים.

  • 05.

    מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים. להכנת העוגה:

  • 07.

    מחממים תנור ל-150 מעלות.

  • 08.

    במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים.

  • 09.

    מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולים.

  • 10.

    משתחים את העוגה בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. להכנת המלית:

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    לקערה גדולה מכניסים את כל חומרים המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. להרכבת העוגה:

  • 12.

    מעבירים את המלית לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאיים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.

  • 14.

    לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.

  • 15.

    ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון. בינתיים מכינים את הקצפת:

  • 16.

    למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף עד כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 17.

    בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 18.

    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.

  • 19.

    ניתן לקשט עם מעט עלי נענע מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(45)