עוגת גבינה עם קרם לימון וקצפת
עוגת גבינה קייצית נפלאה
המרכיבים לתבנית מרובעת או עגולה בקוטר 20 ס"מ:
- מיץ מ-3 לימונים גדולים + גרידה מלימון אחד
- 3 כפות קורנפלור
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
- 120 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם ביסקוויטים
- 600 גרם גבינת שמנת שמנה
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 3 כפות קמח
- קורט מלח
- 80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
- מיץ מחצי לימון + גרידה מלימון שלם
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (בערך 3/4 כוס)
- 2-3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים מהכנת קרם הלימון:
-
02.
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, ביצים והקורנפלור.
-
03.
לתוך סיר קטן מכניסים את המים עם מיץ הלימון והגרידה ומבשלים על אש גבוהה עד לסף רתיחה.
-
04.
מעבירים כ-2-3 כפות מהמיץ אל תערובת הביצים וטורפים.
-
05.
מחזירים את הכל תוך כדי טריפה לסיר ומבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה ומעבירים למקרר בינתיים. להכנת העוגה:
-
07.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
-
08.
במעבד מזון מעבדים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים.
-
09.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולים.
-
10.
משתחים את העוגה בתבנית ומעבירים למקפיא לכ-10 דקות. להכנת המלית:
טיימר מופעל
-
11.
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרים המלית וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. להרכבת העוגה:
-
12.
מעבירים את המלית לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-30-40 דקות עד שאמצע העוגה מעט רוטט.
טיימר מופעל
-
13.
מכבים את התנור ומשאיים צוהר קטן ליציאת האדים - משאירים את העוגה בתנור לצינון של כשעה.
-
14.
לאחר הצינון מעבירים את העוגה למקרר ללילה שלם.
-
15.
ביום ההגשה, מוציאים את העוגה ומורחים את שכבת קרם הלימון. בינתיים מכינים את הקצפת:
-
16.
למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף עד כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
17.
בהדרגתיות מוסיפים תוך כדי ההקצפה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-
18.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים מעל קרם הלימון.
-
19.
ניתן לקשט עם מעט עלי נענע מעל.