מתכון לעוגת גבינה במלית גבינה אוורירית וצימוקים
עוגת גבינה במלית גבינה אוורירית וצימוקים, על גבי בסיס בצק פריך, בעיטור פירורי בצק
המרכיבים ל14 מנות/תבנית עגולה 24 אינצ':
- 2 כוסות קמח
- 0.5 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאהרכה
- 1 ביצה
- 0.5 כוס סוכר
- 1 גביע (500 גרם) גבינה לבנה 9%
- 0.75 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף שטוחה אינסטנט פודינג וניל
- 0.5 כוס צימוקים
- גרידת קליפת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת בצק:בקערה מכניסים קמח, אבקת אפייה, חמאה, ביצה וסוכר, לשים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים במקרר למשך כשעה.
-
02.
הכנתמלית:להכניס לקערה חמאה וסוכר לערבב באמצעות מיקסר, להוסיף את הביצים והגבינה, עם מרית לערבב בצורת מניפה ולהוסיף את הפודינג וניל והצימוקים כך שיקבלו עטיפה של קמח וקליפת הלימון. לערבב הכל עד לקבלת מרקם אחיד.
-
03.
בתבנית עגולה 24 אינצ' משמנים או מקמחים ומשטחים את הבצק בתחתית ובדפנות התבנית. משאירים גוש בצק בצד. אפשר לפזר מעט קמח או פירורי ביסקוויטים על הבצק.
-
04.
שופכים את המלית על הבצק. ועם הבצק שהשארנו בצד נכין כיסוי בצורת שתי וערב על העוגה.
-
05.
מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל 180 מעלות למשך כ-45 דקות.כאשר הבצק מקבל גוון חום צהבהב, אפשר לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.להגיש קר.
טיימר מופעל