עוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן - המתכון המושלם | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן

עוגת גבינה ניו יורק עם ציפוי גנאש שוקולד לבן

מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ניו יורק עם שוקולד לבן

המרכיבים ל מנות 15/ תבנית 24:

לבסיס:
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה (לארג')
  • 200 גרם קמח רגיל
למלית:
  • 3 גבינות ניו יורק של גד 30% (600 גרם)
  • 2 שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 1 אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה ג'לטין (14 גרם)
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 2 בננות חצויות קפואות
  • 8 תותים (6 להקפיא 2 להניח בדפנות)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
  • 2 כפות רוטב תותים/ 4 טיפות צבע מאכל אדום

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת ציפוי הגנאש:

  • 02.

    מניחים בקערית שמנת מתוקה ושוקולד לבן וממיסים במיקרוגל (מוציאים ומערבבים בכל 10 שניות).

  • 03.

    מחלקים את הגנאש לשני משפכים. לאחד מוסיפים רוטב תותים/צבע מאכל אדום ומערבבים עד לקבלת צבע וורוד.

  • 04.

     מרפדים את התבנית עם נייר אפייה ויוצקים בערך 2 כפות מהתערובת הוורודה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית.

  • 05.

     יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של 2 כפות, הפעם מהתערובת הבהירה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.

  • 06.

     מושכים עם קיסם פעם פנימה ופעם אחת החוצה ליצירת הדוגמא ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות. אופן הכנת הבסיס:

  • 07.

    ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לאחר מכן אבקת סוכר. מערבבים היטב.

  • 08.

    מוסיפים ביצה וממשיכים בערבוב.

  • 09.

    מוסיפים קמח ומערבבים יחדיו עד לאיחוד החומרים.

  • 10.

     מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן) ומשטחים את הבצק בתבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

  • 11.

     אופים את הבסיס לעוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות ולאחר מכן מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים 2 כפות סוכר דמררה. מערבים היטב עד שהסוכר נמס.

  • 13.

    מחלקים את הבננות ל-3 ומוסיפים לרוטב לערבב בעדינות עד שכל הבננות יצופו ברוטב ומצננים.

  • 14.

    מעבירים למקפיא יחד עם התותים לשעתיים לפחות. אופן הכנת המלית: 

  • 15.

    ממיסים ג'לטין ברבע כוס מים ומניחים בצד כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 16.

     מוסיפים רבע כוס מים חמים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות. מערבבים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 17.

     מערבבים בקערה את הגבינות והסוכר, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים שוב.

  • 18.

     מקציפים 2 שמנת מתוקה ואינסטנט עד לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ומעבירים רבע לתוך בסיס העוגה.

  • 19.

    מטביעים פנימה את הבננות סביב העוגה ובעיגול הפנימי את התותים ומכסים עם קרם הגבינות. מניחים עוד שיכבה באותה צורה ומסיימים את קרם הגבינות.

  • 20.

    מוציאים את הגנאש הקפוא מחלצים מנייר האפייה ומניחים על הקרם. מוסיפים תותים מעל.

  • 21.

    מחזירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.