מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי
עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי. אידיאלית לחג השבועות, לאירוח אלגנטי ולחובבי עוגות גבינה.

המרכיבים ל תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 500 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
- 5 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות קמח תופח
- כפית תמצית וניל
- 2 שמנת מתוקה השף הלבן
- כף וחצי אינסטנט פודינג בטעם וניל
- כף וחצי סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מפרידים חלמונים וחלבונים.
-
03.
מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
-
04.
בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הקמח, 1/2 כוס סוכר, ותמצית הווניל לתערובת חלקה.
-
05.
יוצקים את הקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות, בצורת עטיפה לקבלת תערובת אחידה.
-
06.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
-
07.
מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות ,עד שהעוגה שחומה, תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (במהלך הצינון העוגה יורדת).
טיימר מופעל
-
08.
הכנת הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, הסוכר והפודינג. כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הקרם על העוגה. מקשטים בדובדובנים או בתות שדה.