עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי

עוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי. אידיאלית לחג השבועות, לאירוח אלגנטי ולחובבי עוגות גבינה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית בעלת מראה לבן וחגיגי

המרכיבים ל תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 2 שמנת מתוקה השף הלבן
  • כף וחצי אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • כף וחצי סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מפרידים חלמונים וחלבונים.

  • 03.

    מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

  • 04.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הקמח, 1/2 כוס סוכר, ותמצית הווניל לתערובת חלקה.

  • 05.

    יוצקים את הקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות, בצורת עטיפה לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.

  • 07.

     מגבירים את חום התנור ל-240 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. אופים 10 דקות בחום הגבוה ולאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 45 דקות ,עד שהעוגה שחומה, תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (במהלך הצינון העוגה יורדת).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

     הכנת הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת מתוקה, הסוכר והפודינג. כשהעוגה קרה לחלוטין מורחים את הקרם על העוגה. מקשטים בדובדובנים או בתות שדה.

הכנת? כאן מדרגים
(108)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.