עוגת גבינה ללא סוכר - מתכון מנצח לעוגה מנצחת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר

קבלו עוגת גבינה אפויה טעימה מאוד – ובלי סוכר בכלל. כי לכל אחד מגיע ליהנות מעוגת גבינה בשבועות. הגבינה היא גבינה לבנה 5%. בסיס דק של בצק פריך ועיטור פירורי בצק משלימים את הטעם ואת המראה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ללא סוכר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10 מנות / תבנית בקוטר 28 ס"מ:

  • 5 ביצים גדולות מופרדות לחלבון ולחלמון
  • קורט מלח
  • 1 ק"ג גבינה לבנה "תנובה" 5%
  • ½1 כוסות (300 גרם) ממתיק "סוויטאנגו" לבן / תחליף סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 6 כפות (50 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
לבצק ולעיטור הפירורים:
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כפית קורנפלור
  • קורט נדיב של אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות ממתיק "סוויטאנגו" לבן / תחליף סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. 

  • 03.

    מכינים את הבצק. מנפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח למכל של מעבד המזון. מוסיפים את הממתיק ואת החמאה ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שנוצרים פירורים בינוניים בגודל אחיד למדי. מורידים הצדה ¼ כוס פירורים ושומרים לעיטור. מוסיפים את הביצה לפירורים שנותרו במעבד המזון ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית בשכבה דקה ואחידה ומקפידים שיגיע עד לדופנות התבנית. דוקרים את הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו. מניחים את תבנית העוגה על התבנית החמה שבתנור ואופים במשך 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים את שתי התבניות יחד מהתנור ומניחים לבסיס להצטנן עד שמסיימים להכין את תערובת הגבינה. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערה גדולה מקציפים את חלבוני הביצים עם קורט מלח לקצף יציב. בקערה שנייה מערבלים את הגבינה עם החלמונים ועם שאר המצרכים לתערובת חלקה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינה במרית. יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי, וזורים את פירורי הבצק השמורים על פני תערובת הגבינה. 

  • 05.

    מחזירים את שתי התבניות למדף האמצעי של התנור ואופים את העוגה בחום בינוני גבוה במשך 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות) ואופים במשך 30 דקות נוספות. מוציאים את שתי התבניות מהתנור. מריצים להב סכין דק בין שולי העוגה לדופנות התבנית ומחזירים את התבניות לתנור ל־15-10 דקות נוספות, עד שמרכז העוגה כמעט קרוש אך עדיין רוטט מעט. מכבים את התנור, מוציאים את העוגה ומשהים עד שהעוגה מצטננת לגמרי. מכסים ומקררים במקרר במשך לילה לפחות. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(223)