עוגת גבינה בציפוי קרם פרש ובטעם לימוני | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם פרש ובטעם לימוני

עוגת גבינה גדולה ומשובחת, שאפשר להכין בלי מיקסר – אין צורך בהקצפת ביצים או שמנת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בציפוי קרם פרש ובטעם לימוני
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה "השף הלבן"
  • ½1 כוסות סוכר חום בהיר או סוכר דמררה (אפשר גם סוכר לבן)
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון גדול
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כף קורנפלור
  • לבסיס:
  • 160 גרם פירורי ביסקוויט (טחונים או מרוסקים דק)
  • 3 כפות סוכר חום בהיר או סוכר דמררה
  • 85 גרם חמאת "תנובה מומסת
  • לציפוי:
  • 2 גביעים (200x2 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת הבסיס. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מערבבים יחד את חומרי הבסיס ומהדקים אותם לתחתית התבנית ולדופנותיה (עד גובה

  • 02.

    5 ס"מ). אופים את בסיס הפירורים במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינה. בקערה גדולה טורפים או מערבלים יחד בלילת גבינה, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון, ווניל, ביצים וקורנפלור עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה - נזהרים לא להחדיר אוויר לתערובת. יוצקים את התערובת לתוך קלתית הפירורים ומחזירים את התבנית לתנור. מנמיכים את החום לבינוני־נמוך (160 מעלות) ואופים במשך 60-55 דקות עד שהתערובת מתייצבת ורק המרכז עוד רוטט מעט. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים 10 דקות. משאירים את התנור דולק.

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 04.

    טורפים יחד קרם פרש, אבקת סוכר וקליפה מגוררת מחצי לימון. מורחים את התערובת על העוגה. מגררים למעלה את הקליפה מההחצי השני של הלימון. מחזירים את התבנית לתנור ל־5 דקות. מוציאים, מצננים לגמרי, מכסים היטב ומקררים במשך לילה לפחות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)