עוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר - מתכון חגיגי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר

מתכון חגיגי וטעים לעוגת גבינה חגיגית ויפה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם תחתית פתי בר

המרכיבים ל מתאים לתבנית קפיצית מס 26:

לתחתית:
  • 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
לבלילה:
  • 1 גביע (750 גר') גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
  • 5 ביצים מופרדות
  • 11/2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות (ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה המלאה עד מחציתה במים.

  • 02.

    הכנת הבסיס: מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.

  • 03.

    מניחים ומהדקים בתבנית אפייה (מס' 26) משומנת.

  • 04.

    הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים במערבל, תוך הוספה איטית של כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 05.

    מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים ידנית את הגבינה לאפיה, הקמח ותמצית הווניל.

  • 06.

    מקפלים בעדינות את קצף הביצים לתערובת (בתנועות קיפול), עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 07.

    יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור מעל גבי רשת המונחת מעל תבנית המים שבתנור, למשך כ- 55-65 דק' או עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש

  • 08.

    מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה לפחות. לאחר מכן מצננים ומכניסים למקרר. מומלץ להגיש לאחר לילה במקרר.  

הכנת? כאן מדרגים
(128)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.