עוגת גבינה ותותים כשרה לפסח - מתכון מיוחד לחג | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ותותים כשרה לפסח

עוגת גבינה כשרה לפסח שכולם מחכים לה כל שנה

מאת: טל אמר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ותותים כשרה לפסח

המרכיבים ל 20 מנות:

לבסיס:
  • 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 1/4 כוס מים
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
למילוי הגבינה:
  • 2 שמנות להקצפה של השף הלבן
  • 1 כוס חלב
  • 1 פודינג וניל כשר לפסח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 500 מ"ל גבינת תנובה לבנה (עדיף 9%)
  • 3 כפות סוכר
לציפוי התותים:
  • 1 חבילת תותים טריים
  • אופציונאלי - חבילת ג'לי בטעם תות

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבסיס: מפרידים את הביצים.

  • 02.

    מקציפים את החלבון עם 1/4 כוס סוכר עד שהוא מתקשה.

  • 03.

    בקערה אחרת מקציפים את החלמון עם הסוכר עד שהוא מקבל צבע צהוב בהיר. לאחר מכן ממשיכים להקציף עם תמצית הוניל ולבסוף מוסיפים את הקמח והמים ומקציפים עוד דקה.

  • 04.

    מקפלים את החלבון לתוך הקערה שהקצפנו בה את החלמון ויתר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית של 28 ס"מ עגולה או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית לתנור שחומם ל-180 מעלות מראש.

  • 06.

    אופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה משחימה מלמעלה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מצננים את העוגה.

  • 08.

    המילוי: בקערה אחת מערבבים את הגבינה עם 3 כפות סוכר.

  • 09.

    בקערה שניה מקציפים את השמנות, הפודינג, החלב, סוכר הוניל ושתי כפות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 10.

    מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 11.

    הציפוי: פורסים את התותים לפרוסות ומניחים אותם על העוגה.

  • 12.

    אופציונאלי: מכינים ג'לי בטעם תות ושופכים בעדינות עם כף על התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(202)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.