עוגת גבינה ותותים כשרה לפסח - מתכון מיוחד לחג | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ותותים כשרה לפסח

עוגת גבינה כשרה לפסח שכולם מחכים לה כל שנה

מאת: טל אמר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ותותים כשרה לפסח

המרכיבים ל20 מנות:

לבסיס:
  • 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 1/4 כוס מים
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
למילוי הגבינה:
  • 2 שמנות להקצפה של השף הלבן
  • 1 כוס חלב
  • 1 פודינג וניל כשר לפסח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 500 מ"ל גבינת תנובה לבנה (עדיף 9%)
  • 3 כפות סוכר
לציפוי התותים:
  • 1 חבילת תותים טריים
  • אופציונאלי - חבילת ג'לי בטעם תות

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבסיס: מפרידים את הביצים.

  • 02.

    מקציפים את החלבון עם 1/4 כוס סוכר עד שהוא מתקשה.

  • 03.

    בקערה אחרת מקציפים את החלמון עם הסוכר עד שהוא מקבל צבע צהוב בהיר. לאחר מכן ממשיכים להקציף עם תמצית הוניל ולבסוף מוסיפים את הקמח והמים ומקציפים עוד דקה.

  • 04.

    מקפלים את החלבון לתוך הקערה שהקצפנו בה את החלמון ויתר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית של 28 ס"מ עגולה או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית לתנור שחומם ל-180 מעלות מראש.

  • 06.

    אופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה משחימה מלמעלה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מצננים את העוגה.

  • 08.

    המילוי: בקערה אחת מערבבים את הגבינה עם 3 כפות סוכר.

  • 09.

    בקערה שניה מקציפים את השמנות, הפודינג, החלב, סוכר הוניל ושתי כפות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 10.

    מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 11.

    הציפוי: פורסים את התותים לפרוסות ומניחים אותם על העוגה.

  • 12.

    אופציונאלי: מכינים ג'לי בטעם תות ושופכים בעדינות עם כף על התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(199)