עוגת גבינה ויוגורט חגיגית שאי אפשר להפסיק לאכול | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ויוגורט חגיגית

עוגת גבינה מעולה, שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ויוגורט חגיגית
  • לבסיס:
  • 200 גרם (32 יחידות) עוגיות לוטוס (או אחרות, לפי טעמכם)
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • לעוגה:
  • 1 ק"ג גבינה לבנה תנובה 9%
  • 4 ביצים גדולות
  • 330 גרם (כוס וחצי ועוד 2-3 כפות) סוכר
  • 1 בקבוק (500 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני-גדול – לא הכרחי
  • 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח לבן, רצוי מנופה
  • לציפוי:
  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה תנובה
  • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר, רצוי מנופה
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    העוגה פשוטה להכנה, ללא שימוש במיקסר. שימו לב שיש להתחיל בהכנה יום וחצי מראש.חמאה ממסים בעדינות, במחזורים של 30 שניות במיקרוגל, עד לקבלת חמאה מומסת לבנה (הזהרו שלא לשרוף אותה).בד טטרה (חיתול טטרה) קונים בחנויות למוצרי תינוקות. לשימוש חוזר שוטפים את הבד תחת מים זורמים מייד עם סיום השימוש ותולים לייבוש (לא מכבסים).במקום תבנית בקוטר 24 ס"מ אפשר להשתמש בתבנית בקוטר 26 ס"מ, אלא שתתקבל עוגה נמוכה יותר ומשך האפייה יתקצר מעט (בדקו את העוגה בתנור כעבור 50-55 דקות).

    טיימר מופעל
    00:55:00
  • 02.

    מבעוד יום: מניחים מסננת דקה מעל קערה בינונית. מניחים בד טטרה נקי (שלא עבר כביסה) על-גבי המסננת ויוצקים לתוכו את הגבינה הלבנה. סוגרים את הבד ומכניסים למקרר ללילה (או לפחות 6 שעות). למחרת נפטרים מהמים שהצטברו בתחתית הקערה.

  • 03.

    בסיס: משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ במעט חמאה מומסת/רכה. מרסקים עוגיות לוטוס במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת פירורים קטנים. אם אין מעבד מזון, מכניסים את העוגיות לשקית נקייה, סוגרים, שמים בשקית סגורה נוספת ודופקים בעזרת פטיש שניצלים או כל אביזר כבד אחר עד לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים/מערבבים עד לאיחוד. מעבירים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים מטה ליצירת בסיס אחיד ויציב. מכניסים למקפיא/למקרר עד לשעת הצורך.

  • 04.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 05.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים ביצים וסוכר במהירות ובמרץ בעזרת מטרף ידני, עד להשגת מעט נפח.

  • 06.

    מוציאים מן המקרר את הגבינה המסוננת, מוסיפים לקערת הביצים וטורפים במרץ בעזרת מטרף ידני, עד לפירוק כל הגושים.

  • 07.

    מוסיפים יוגורט עיזים וקליפה מגוררת מלימון וטורפים עד לאיחוד.

  • 08.

    מוסיפים קמח וטורפים עד לאיחוד – ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 09.

    מוציאים את התבנית מהמקפיא/המקרר ויוצקים את עיסת הגבינה על הקלתית. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 60-66 דקות (כן, זו לא טעות) או עד שמרכז העוגה נראה כמעט יציב. אם העוגה התבקעה או שקעה מעט- אל חשש, הציפוי יכסה זאת. מוציאים ומצננים בטמפ' החדר במשך שלוש שעות.

    טיימר מופעל
    01:06:00
  • 10.

    ציפוי: בקערה קטנה טורפים שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם חלק, ללא גושים. בעזרת מרית מפזרים על העוגה המצוננת ומכניסים למקרר להתייצבות במשך 5-24 שעות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)