מתכון לעוגת גבינה אוראו
אם אתם באמת רוצים להכין לילד שלכם את עוגת יום ההולדת המושלמת, זה המתכון בשבילכם
המרכיבים ל10 מנות / רינג בקוטר 24 ס״מ:
- 2 חבילות עוגיות אוראו
- 100 גרם חמאה תנובה
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 25 גרם חמאה תנובה
- 500 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 2 מיכלים שמנת מתוקה השף הלבן
- 2 חבילות עוגיות אוראו
- 2 שוקולד מריר
- 200 מ״ל שמנת מתוקה השף הלבן
- חבילת עוגיות אוראו
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת התחתית: טוחנים במעבד מזון את עוגיות האוראו לפירורים דקים. במקביל ממיסים את החמאה ושופכים על העוגיות. מערבבים היטב ומשטחים בתחתית רינג בקוטר 24 שבתוכו שמנו שקף אפיה.
-
02.
להכנת המלית: ממיסים במיקרוגל את החלב, החמאה והשוקולד הלבן ומניחים להתקררות. במקביל טורפים במטרפה ידנית את הגבינה והאינסטנט פודינג. מאחדים בין התערובות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה והשוקולד בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
שוברים את עוגיות האוראו לתוך התערובת ומקפלים. מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומשטחים בעזרת פלטה.
-
05.
מעבירים את העוגה למקפיא למשך 8 שעות לפחות.
-
06.
להכנת הציפוי: בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, שופכים על השוקולד וטורפים לתערובת חלקה. מחלצים את העוגה מהרינג ושופכים את השוקלד על העוגה. יש להטות מעט את העוגה בכדי לאפשר לשוקולד לנזול על דפנות העוגה. מקשטים בחצאי עוגיות אוראו (כמו בתמונה).