עוגת גבינה ושוקולד - מתכון משגע לקינוח חגיגי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד

כל הטוב בעוגה אחת: גבינה ושוקולד

מאת: נטלי לוי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד
צילום: נטלי לוי עיצוב: נטלי לוי

המרכיבים ל6 מנות:

לבסיס:
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות סוכר חום
למלית:
  • 2 גביעי גבינה לבנה 9%
  • 2 מיכלים גבינת שמנת 25% שומן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס קמח
לציפוי:
  • 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
  • מטבעות שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.

  • 03.

    מוסיפים פנימה חמאה מומסת, קקאו וסוכר חום כהה וממשיכים לעבד בקצרה רק עד שנוצרת תערובת פירורית במרקם של חול רטוב.

  • 04.

    מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית משומנת ואופים במשך כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

  • 06.

    בקערה גדולה טורפים יחד גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה.

  • 07.

    מוסיפים פנימה את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה. אין צורך להקציף.

  • 08.

    מוסיפים את הקמח וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת אחידה.

  • 09.

    יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבסיס האפוי ומחזירים לאפייה נוספת של 60-80 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא תופחת, מזהיבה ומעט רוטטת בחלק המרכזי שלה.

    טיימר מופעל
    01:20:00
  • 10.

    מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לצינון של לילה במקרר.

  • 11.

    ציפוי שוקולד: שמים את השוקולד בקערה.

  • 12.

    מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.

  • 13.

    יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים בעדינות. מאפשרים לו לזלוג מעט לדפנות.

  • 14.

    מצננים כ-10 דקות במקרר ומקשטים בשוקולד מגורר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 15.

    שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 6 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(1603)