עוגת גבינה ואוכמניות – מתכון למנה טעימה במיוחד | השף הלבן

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגה מעולה ויפה להגשה

מאת: שרה ברקוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה ואוכמניות

המרכיבים לתבנית מס´ 26 10 מנות:

  • 1 שקית (14 גר´) ג´לטין נטול טעם
ציפוי
  • 1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´)
  • כפית ג´לטין
  • 1/4 כוס מים רותחים
תחתית:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 3/4 כוס קמח תופח
מלית:
  • שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • 2 חבילות גבינה לבנה 5%/9% תנובה
  • 3/4 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחתית:להקציף חלבונים וסוכר, בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה ולהוסיף לקערת הקצף. להוסיף את הקמח ולקפל עד קבלת עיסה אחידה.מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).

  • 02.

    הכנת המלית:שמים בקערה את השמנת, החלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק. מערבבים את הגבינה ולהוסיף לקרם.

  • 03.

    מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב. לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כשעה.

  • 04.

    ציפוי:1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´),1 כפית ג'לטין,1/4 כוס מים רותחים,שמים בקערה את האוכמניות ממיסים את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, מערבבים היטב.

  • 05.

    מקשטים את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.

  • 06.

    שומרים במקרר את העוגה 24 שע’ לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(762)