עוגת גבינה ואוכמניות
עוגה מעולה ויפה להגשה
המרכיבים לתבנית מס´ 26 10 מנות:
- 1 שקית (14 גר´) ג´לטין נטול טעם
- 1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´)
- כפית ג´לטין
- 1/4 כוס מים רותחים
- 3 ביצים מופרדות
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף שמן
- 3/4 כוס קמח תופח
- שמנת מתוקה של השף הלבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות סוכר וניל
- 2 חבילות גבינה לבנה 5%/9% תנובה
- 3/4 כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
תחתית:להקציף חלבונים וסוכר, בקערה נפרדת לטרוף חלמונים ולהוסיף את השמן בהדרגה ולהוסיף לקערת הקצף. להוסיף את הקמח ולקפל עד קבלת עיסה אחידה.מעבירים לתבנית מס´ 26 משומנת ואופים 15-20 דק´ בחום בינוני (175).
-
02.
הכנת המלית:שמים בקערה את השמנת, החלב, פודינג, סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד קבלת קרם חלק. מערבבים את הגבינה ולהוסיף לקרם.
-
03.
מבליעים את הג´לטין במים החמים עד שימס כליל, מוסיפים לקרם הגבינה ומוודאים שיתאחדו היטב. לשים בצד מעט מהקרם לקישוט והשאר לשטח על העוגה האפויה ולהכניס למקרר כשעה.
-
04.
ציפוי:1/2 קופסה שימורי אוכמניות או קופיטורת אוכמניות (300-400 גר´),1 כפית ג'לטין,1/4 כוס מים רותחים,שמים בקערה את האוכמניות ממיסים את הג´לטין ולהוסיף לאוכמניות, מערבבים היטב.
-
05.
מקשטים את העוגה עם הקרם מסביב עם מזלף ויוצקים את האוכמניות במרכז העוגה משטחים יפה מסביב.
-
06.
שומרים במקרר את העוגה 24 שע’ לפני ההגשה.