מתכון עוגת גבינה אפויה עם בסיס ביסקוויטים | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה עם בסיס ביסקוויטים

המנה האחרונה המסורתית לארוחת חג שבועות, עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים ומצופה בקרם שמנת

מאת: נופר בן-הרוש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26:

  • קורט קליפת לימון מגורדת
  • חצי כפית מיץ לימון
  • חבילת פתי בר (וניל/שוקו)
  • כפית תמצית וניל
  • 750 מ"ל גבינה לבנה 5% תנובה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 7 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 חבילות סוכר וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

     להפריד את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים וחלמונים.

  • 02.

     להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר ואחד סוכר וניל עד לקבלת קצף חלק ויציב.

  • 03.

     לערבב את החלמונים במקצף ידני להוסיף את הגבינה, גביע שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, קורנפלור, סוכר וניל, קליפת לימון מגורדת ומיץ לימון ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.

  • 04.

     לערבב בתנועות קיפול לקצף החלבונים, בזהירות בלי שהקצף ישבר.

  • 05.

     לרסק את הפתיבר דק דק ולסדר בשיכבה דקה.

  • 06.

    לחמם את התנור לחום 180 מעלות. לשפוך את הקרם לתוך התבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות (עד שהעוגה מזהיבה).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

     אחרי שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור.

  • 08.

     בינתיים את הקרם לציפוי: מערבבים גביע שמנת חמוצה עם 3 כפות סוכר. שופכים על העוגה, מכניסים חזרה לתנור כשהוא מכובה למשך 5 ד' ולאחר מכן להוציא מהתנור ולהניח להתקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(74)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.