עוגת גבינה אפויה עם בסיס ביסקוויטים
המנה האחרונה המסורתית לארוחת חג שבועות, עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים ומצופה בקרם שמנת

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26:
- קורט קליפת לימון מגורדת
- חצי כפית מיץ לימון
- חבילת פתי בר (וניל/שוקו)
- כפית תמצית וניל
- 750 מ"ל גבינה לבנה 5% תנובה
- 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה
- 3 כפות סוכר
- 7 ביצים
- כוס וחצי סוכר
- 3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 3 חבילות סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
להפריד את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים וחלמונים.
-
02.
להקציף את החלבונים עם כוס וחצי סוכר ואחד סוכר וניל עד לקבלת קצף חלק ויציב.
-
03.
לערבב את החלמונים במקצף ידני להוסיף את הגבינה, גביע שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, קורנפלור, סוכר וניל, קליפת לימון מגורדת ומיץ לימון ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.
-
04.
לערבב בתנועות קיפול לקצף החלבונים, בזהירות בלי שהקצף ישבר.
-
05.
לרסק את הפתיבר דק דק ולסדר בשיכבה דקה.
-
06.
לחמם את התנור לחום 180 מעלות. לשפוך את הקרם לתוך התבנית ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות (עד שהעוגה מזהיבה).
טיימר מופעל
-
07.
אחרי שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור.
-
08.
בינתיים את הקרם לציפוי: מערבבים גביע שמנת חמוצה עם 3 כפות סוכר. שופכים על העוגה, מכניסים חזרה לתנור כשהוא מכובה למשך 5 ד' ולאחר מכן להוציא מהתנור ולהניח להתקרר.