עוגת גבינה אפויה - מתכון מנצח | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה

מתכון לשפים מתקדמים בלבד של עוגת גבינה אפויה טעימה וקלאסית משישה מרכיבים וציפוי פירות יער – מושלם כקינוח לאורחים או לארוחת שבועות

מאת: שלומי בר יהודה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה

המרכיבים למנות 26:

  • 1 שקית פירורי ביסקוויטים
  • 850 גרם בלילה לעוגת גבינה
  • 1 גביע פירות יער לציפוי
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160-170 מעלות, ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה ריקה וממלאים עד מחציתה במים.

  • 02.

    ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקויטים. משטחים על בסיס תבנית אפיה נוספת ומהדקים קלות.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים. עם היווצרות הקצף מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.

  • 04.

    שמים בקערה נפרדת את הגבינה, חלמוני הביצה והקמח ומערבבים היטב.

  • 05.

    מקפלים את התערובת שהתקבלה לתוך החלבונים המוקצפים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובות על בסיס פירורי הביסקויטים ומיישרים את פני התערובת.

  • 07.

    אופים את העוגה על גבי רשת במרכז התנור (מעל תבנית האפייה עם המים) כ-50-60 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 08.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעה. לאחר מכן מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר למינימום 3 שעות.

  • 09.

    לאחר הצינון במקרר מורחים את פירות היער על העוגה ומקררים עד להגשה (מומלץ להגיש את העוגה לאחר לילה במקרר)

הכנת? כאן מדרגים
(65)