עוגת גבינה אפויה
מתכון לשפים מתקדמים בלבד של עוגת גבינה אפויה טעימה וקלאסית משישה מרכיבים וציפוי פירות יער – מושלם כקינוח לאורחים או לארוחת שבועות
המרכיבים למנות 26:
- 1 שקית פירורי ביסקוויטים
- 850 גרם בלילה לעוגת גבינה
- 1 גביע פירות יער לציפוי
- 100 גרם חמאה מומסת
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (160-170 מעלות, ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה ריקה וממלאים עד מחציתה במים.
-
02.
ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקויטים. משטחים על בסיס תבנית אפיה נוספת ומהדקים קלות.
-
03.
מקציפים את החלבונים. עם היווצרות הקצף מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
-
04.
שמים בקערה נפרדת את הגבינה, חלמוני הביצה והקמח ומערבבים היטב.
-
05.
מקפלים את התערובת שהתקבלה לתוך החלבונים המוקצפים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
06.
יוצקים את התערובות על בסיס פירורי הביסקויטים ומיישרים את פני התערובת.
-
07.
אופים את העוגה על גבי רשת במרכז התנור (מעל תבנית האפייה עם המים) כ-50-60 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
08.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעה. לאחר מכן מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר למינימום 3 שעות.
-
09.
לאחר הצינון במקרר מורחים את פירות היער על העוגה ומקררים עד להגשה (מומלץ להגיש את העוגה לאחר לילה במקרר)