מתכון לעוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב
עוגת גבינה אפויה ייצוגית, מרשימה וטעימה מאוד
המרכיבים ל12:
- 150 גרם פירורי ביסקוויט
- 50 גרם פקאנים קלויים קצוצים דק
- 2 כפות ריבת חלב
- 3 כפות פתיתי קוקוס טחון
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 5 ביצים גדולות מופרדות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 גביע בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת "השף הלבן"
- ¾ כוס (90 גרם) קמח
- ½1 כוסות (310 מ"ל) שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס ריבת חלב + ¼ כוס נוספת לעיטור
- 3 כפות פקאנים קלויים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). מערבבים את מצרכי הבסיס, משטחים את התערובת על תחתית התבנית ואופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בזמן שמכינים את תערובת הגבינה.
טיימר מופעל
-
02.
מקציפים את חלבוני הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בקערה שנייה מערבלים את בלילת הגבינה עם החלמונים ועם הקמח. מקפלים את בלילת הגבינה לתוך קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הפירורים ומחליקים את פניה.
-
03.
מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה עד חציה במים חמים. אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 60-50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים, מכסים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים ¼ כוס ריבת חלב וממשיכים להקציף לקצפת נוקשה. מזלפים או מורחים את הקצפת על העוגה הקרה. מזלפים פסים של ריבת חלב על הקצפת וזורים פקאנים קצוצים. מכסים בפעמון עוגה ושומרים במקרר.