עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
מתכון מעולה של יונית צוקרמן לקלאסיקה האהובה! עוגת גבינה גבוהה לימונית ונהדרת שתשדרג לכם את סוף השבוע – והיא אפילו ללא גלוטן

המרכיבים ל 12 מנות:
- 8 ביצים בגודל L
- 1 כוס (140 גרם) סוכר
- 1 ו-1/4 קילו גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 27% תנובה
- 5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט
- 1 כף גרידת לימון
- 2-3 טיפות תמצית לימון איכותית (לא חובה)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה
- 1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הגבינה הלבנה והשמנת יחד ומניחים את התערובת למשך שעה בתוך מסננת. לאחר ההמתנה, מסננים את הנוזלים המיותרים.
-
02.
מפרידים את הביצים (חשוב מאד לבדוק שהקערה שבה אנו מקציפים את החלבונים נקייה ויבשה כי שומן או לכלוך יפגעו בהקצפה). מקציפים את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. חשוב להימנע מהקצפת יתר כדי לא לקבל קצף נוקשה שיהיה קשה לקפל לתוכו את תערובת החלמונים.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים יחד עם הגבינה והשמנת המסוננות, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור, מיץ לימון וגרידת לימון ותמצית וניל. מקציפים את הבלילה עלד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
-
04.
בשלב זה התקבלו שתי מסות: מסה אחת של קצף חלמונים ומסה אחת של הגבינה.
-
05.
מקפלים יחד את המסות – מעבירים חצי ממסת הגבינה לקצף החלבונים ובתנועות עדינות מקפלים עד לאיחוד. חוזרים על הפעולה עם יתרת בלילת הגבינה.
-
06.
מעבירים את המסה המאוחדת לרינג עטוף עם נייר אפייה וכסף בתחתית. מיישרים את פני הבלילה בעזרת פלטה.
-
07.
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו. שמים תבנית עם מים רותחים בתחתים התנור.
-
08.
אופים את העוגה כ- 12 דקות ולאחר מכן מעבירים את תכנית האפייה לחום עליון ותחתון (ללא טורבו) ב-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-50 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
09.
כעבור 50 דקות מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור ל-2-3 שעות, עד לצינון.
טיימר מופעל
-
10.
לאחר הצינון בתנור, מעבירים את העוגה לקירור במקרר למשך 4 שעות לפחות. רק לאחר הקירור ניתן לחלץ את העוגה מהרינג.
-
11.
לציפוי: מקציפים יחד את כל חומרי הציפוי עד לקבל קרם יציב. מזלפים את הקרם על העוגה כשהיא קרה, מקשטים ומגישים לצד פירות טריים.
-
12.
בתאבון!