עוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם תחתית פיסטוק וציפוי שוקולד

כמה שהיא מרשימה, ככה היא לא מסובכת להכנה! עוגת גבינה אפויה עם תחתית פיסטוקים פריכה וציפוי שוקולד חלומי

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה עם פיסטוק וציפוי שוקולד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

לתחתית:
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים טחונים
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
למלית:
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 גביע (850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
  • 1 גביע קרם פרש השף הלבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת להקצפה קרם וניל השף הלבן
  • חופן פיסטוקים קצוצים
גודל תבנית: 2 עוגות בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ומחממים תנור לחום 170 מעלות.

  • 02.

    מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם וו הקצפה במשך שש דקות עד לקבלת קצף יציב.

  • 03.

    מקפלים פנימה את שאר מרכיבי התחתית, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות עד להתייצבות התחתית. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מערבבים את המים והג'לטין ומניחים בקערה בצד.

  • 05.

    טורפים בקערה את הבלילה להכנת עוגת הגבינה, הסוכר וקרם הפרש.

  • 06.

    מחממים את הג'לטין כ-30 שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק. מוסיפים לקערת מלית הגבינה תוך טריפה.

  • 07.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מאחדים בתנועות קיפול עם בלילת הגבינה.

  • 08.

    יוצקים את המלית שהתקבלה על תחתית העוגה, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לחצי שעה.

  • 09.

    הכנת הציפוי: מחממים על להבה נמוכה את השמנת והשוקולד עד לקבלת רוטב שוקולד אחיד. מניחים על העוגה הקרה ומיישרים את הציפוי.

  • 10.

    מכסים את העוגה בניילון ומקפיאים ל-3 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(38)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.