לילות ביירות (ליאלי ביירות)
דור משה עם מתכון לקינוח לבנוני מפתיע וקל להכנה – שכבת פודינג סולת מתובל, שכבת קצפת, המון פיסטוקים קלויים וסירופ ארומתי מטריף! קינוח שהאורחים לא ישכחו

המרכיבים ל 12 מנות:
- ¾ כוס + כף (150 גרם) סולת
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3% "תנובה"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מי זהר (לא תמצית)
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- מעט חמאה לשימון התבנית
- ½ 1 מיכלי שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- מיץ מלימון שלם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 100 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת שכבת הסולת, מניחים בסיר בינוני את כל רכיבי המלית למעט מי הזהר ומערבבים. מחממים את הסיר על להבה בינונית ומערבבים במשך מספר דקות, עד שהפודינג מסמיך.
-
02.
מעבירים את הפודינג לתבנית, מיישרים היטב ומעבירים לקירור למשך שעתיים לפחות.
-
03.
להכנת הסירופ, מבשלים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן עד לרתיחה. ממשיכים לבשל את הסירופ למשך שלוש דקות נוספות ומורידים מהאש. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור.
-
04.
להכנת הקרם, מקציפים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את השמנת, אבקת האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר לקרם יציב.
-
05.
משטחים את הקרם מעל הפודינג הקר ומקררים למשך שעתיים נוספות.
-
06.
להגשה, חותכים את העוגה לקוביות. מפזרים מעל כל קובייה פיסטוקים טחונים ויוצקים כמה כפות מהסירופ.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
מה זה לילות ביירות? לא, לא מדובר באוטוביוגרפיה על מלחמת לבנון, מדובר באחד המנות היותר מפנקות של המטבח הלבונוני. מדובר בקינוח לבנוני עתיק יומין שמורכב משכבות פודינג סולת מתובל, שכבת קרם ומעל הכל המון פיסטוקים קלויים וסירופ, כשהכל מתובל במי זאהר ומסטיקא. אם גם לכם בא לנסות את הקינוח המפנק הזה, יש לכם מזל. דור משה מביא לנו מתכון מפתיע וקל להכנה של הקינוח לבנוני - שכבת פודינג סולת מתובל, שכבת קצפת, המון פיסטוקים קלויים וסירופ ארומתי מטריף! קינוח שהאורחים לא ישכחו כל כך מהר.