חיתוכיות עוגת גבינה שוקולד לבן וקוקוס
גרסה בהירה לחתוכיות הפריכות והאהובות והפעם, שכבת בצק פריך נימוך עם שמנת מתוקה ומעליו מלית קוקוס וניל משגעת.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל10-12:
לבצק:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 ביצה
מצרכים למלית:
- 100 גרם קוקוס טחון
- 2 ביצים
- 150 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן מומס במיקרוגל או בסיר באן מארי
- 500 גרם שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כוס סוכר
לקישוט:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל של 20X20
הוראות הכנה:
-
01.
לשים יחד את מרכיבי הבצק, יוצרים כדור ומשטחים אותו בידיים רטובות על תבנית מלבנית בגודל של 20X
-
02.
אופים בתנור ל- 10 דקות בחום של 170 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת ותמצית הוניל עם השוקולד הלבן המומס לקרם רך ומוסיפים לו את הביצים, הסוכר וקליפת הלימון.
-
04.
מקפלים אל התערובת את השמנת החמוצה, הקורנפלור והקוקוס.
-
05.
משטחים את תערובת הגבינה על הקלתית ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ- 25 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים צינון מלא.
-
07.
ממיסים יחד את יתרת השמנת ותמצית הוניל עם שוקולד מריר ומזלפים מעל.
-
08.
מצננים שוב וחותכים לקוביות.
הכנת? כאן מדרגים