מתכון קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש ותותים | השף הלבן

קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש ותותים

שילוב מושלם בין שוקולד ותותים. ענבל רובין משתפת אותנו במתכון שלא תוכלו לוותר עליו

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש ותותים

המרכיבים ל 24 יחידות:

לקישוט:
  • 6-7 תותים פרוסים למשולשים
לקאפקייקס:
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
  • 1/4 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 45 גרם קקאו (1/3 כוס)
  • 215 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 225 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שבבי שוקולד מריר
ציפוי:
  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות 4 כפות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הציפוי:

  • 02.

    בסיר על להבה בינונית מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה.

  • 03.

    מורידים מן האש שופכים מעל השוקולד (בקערה כמובן) ממתינים כ-2 דקות ורק אז מערבבים עד לאיחוד ומניחים לצינון במקרר לפחות לכ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    הכנת הקאפקייקס:

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    לקערה מנפים את הקמח, סודה לשתיה, מלח ,אבקת אפייה וקקאו.

  • 07.

    למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לעבד על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי אוורירי.

  • 08.

    מעבירים למהירות איטית ומוסיפים ביצה ביצה לאט ואת תמצית הוניל.

  • 09.

    עוצרים את המיקסר ומתחילים להוסיף את תערובת הקמח ואת החלב כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח ב-2 פעמים (זהירות מעיבוד יתר).

  • 10.

    עוצרים את המיקס ומוסיפים את שבבי השוקולד ומעבדים עוד כ-10 שניות רק לאיחוד כל החומרים.

  • 11.

    משמנים קלות עם חמאה מומסת או שמן קנולה את המנג'טים (אני מדברת רק על אלה מהסיליקון ) ומכניסים לתנור לאפייה של כ20-25 דקות או עד שקיסם יוצא לח (לא רטוב) עם פירורים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 12.

    קישוט:

  • 13.

    לאחר שהקאפקייקס הצטננו לגמרי לוקחים סכין מריחה ומורחים את הגנאש היציב אך לא נוקשה על העוגות ומקשטים בתותים.

הכנת? כאן מדרגים
(219)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.