מאפין-בריי פרובטו
את המאפין בריי אופים (ולא מטגנים) בתבנית מאפינס. אפשר להוסיף לו שלל תוספות לפי טעמכם: עשבי תיבול, פלפלים קצוצים, תרד קצוץ, תירס, עגבניות מיובשות, זיתים וכו
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 5:
- 15 גרם חמאת "תנובה" רכה לשימון התבנית
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 150 גרם גבינת פרובטו כבשים מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 מצות
לציפוי:
- 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 50 גרם גבינת פרובטו כבשים מעודנת 5% "פיראוס", פרוסה וחתוכה לרבעים
- שמן זית לזילוף
- עלי שמיר לעיטור (לא הכרחי)
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית מאפינס.
-
02.
טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים שמנת, פרובטו, מלח ופלפל וטורפים. מרטיבים את המצות לשניה שתיים תחת ברז המים, שוברים לחתיכות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים. מניחים על כל מאפין 1/4 פרוסת פרבטו וכפית פלפלים קצוצים.
-
03.
אופים 20-25 דקות עד שהמאפה שחום ויציב. מחלצים מהתבנית, מזלפים מעט שמן זית , מעטרים בעלה שמיר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים