מאפין-בריי פרובטו | השף הלבן

מאפין-בריי פרובטו

את המאפין בריי אופים (ולא מטגנים) בתבנית מאפינס. אפשר להוסיף לו שלל תוספות לפי טעמכם: עשבי תיבול, פלפלים קצוצים, תרד קצוץ, תירס, עגבניות מיובשות, זיתים וכו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפין-בריי פרובטו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 5:

  • 15 גרם חמאת "תנובה" רכה לשימון התבנית
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 150 גרם גבינת פרובטו כבשים מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 מצות
לציפוי:
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 50 גרם גבינת פרובטו כבשים מעודנת 5% "פיראוס", פרוסה וחתוכה לרבעים
  • שמן זית לזילוף
  • עלי שמיר לעיטור (לא הכרחי)
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית מאפינס.

  • 02.

    טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים שמנת, פרובטו, מלח ופלפל וטורפים. מרטיבים את המצות לשניה שתיים תחת ברז המים, שוברים לחתיכות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים. מניחים על כל מאפין 1/4 פרוסת פרבטו וכפית פלפלים קצוצים.

  • 03.

    אופים 20-25 דקות עד שהמאפה שחום ויציב. מחלצים מהתבנית, מזלפים מעט שמן זית , מעטרים בעלה שמיר ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.