קאפקייקס וניל במילוי קצפת
תענוג קטן ומפנק. את המילוי תוכלו לשנות על פי פירות העונה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 יחידות:
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/8 כפית מלח
- 125 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב "תנובה"
למילוי
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 1/2 כף סוכר
- פירות יער/ תותים/ ריבה, לבחירה (לא חובה)
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנהף
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים לקאפקייקס, או מניחים בתוכה מנז'טים.
-
03.
מניחים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, מלח, חמאה, סוכר, ביצים ותמצית וניל ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את החלב ומערבלים לבלילה סמיכה. מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים בתנור עד להזהבה, 15-20 דקות. מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
למילוי הקאפקייקס, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.
-
05.
לפני ההגשה, חוצים את הקאפקייקס לרוחבם. מניחים מעל בסיס הקאפקייק כפית ריבה/ פרי ומעט קצפת ומכסים בכיפת הקאפקייק. חוזרים על הפעולה עם יתר הקאפקייקס והקצפת. מפזרים מעל אבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים