מתכון מיני קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד | השף הלבן

מיני קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד

מתחסל בשנייה אחת, כדאי להכין כמות גדולה מראש

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מיני קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד

המרכיבים ל 12 יחידות / תבנית שקעים קאפקייקס:

לעוגות:
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1/4+1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס אבקת קקאו איכותי
  • 2 ביצים
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס חלב
לציפוי:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
  • 100 גרם חמאה
  • 300 ג' מטבעות שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות ליקר קלואה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לעוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות, בקערה מנפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקקאו.

  • 02.

    מעבדים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים אחת אחת.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת היבשים לסירוגין עם החלב כ-3 פעמים, כשמתחילים ומסיימים עם התערובת היבשה.

  • 05.

    יוצקים את התערובת למנז'טים בתוך תבנית שקעים מתאימה וממלאים בכפית עד שלושת רבעי הגובה.

  • 06.

    אופים כ-8 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא עם פירורים לחים. צריך להיזהר לא לאפות יתר על המידה. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 07.

    לציפוי: על אש קטנה ממיסים בסיר את השמנת והחמאה (לא להגיע לרתיחה).

  • 08.

    מורידים מהאש ושופכים פנימה את מטבעות השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים מהמרכז בעזרת מטרפה עד לתערובת חלקה.

  • 09.

    מוסיפים את ליקר הקלואה וממתינים שהתערובת תצטנן כ-10 דקות אך לא תתקרר לחלוטין.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 10.

    הגשה: מורחים בעזרת כפית את גנאש השוקולד על הקאפקייק ומקשטים בסוכריות. שומרים בקירור ומגישים בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(55)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.