מיני קאפקייקס שוקולד בציפוי גנאש שוקולד
מתחסל בשנייה אחת, כדאי להכין כמות גדולה מראש

המרכיבים ל 12 יחידות / תבנית שקעים קאפקייקס:
- 1 כוס קמח מצה
- 1/4+1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס אבקת קקאו איכותי
- 2 ביצים
- 120 גרם חמאה רכה
- 1 כף אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
- 100 גרם חמאה
- 300 ג' מטבעות שוקולד מריר איכותי
- 2 כפות ליקר קלואה
הוראות הכנה:
-
01.
לעוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות, בקערה מנפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקקאו.
-
02.
מעבדים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית.
-
03.
מוסיפים את הביצים אחת אחת.
-
04.
מוסיפים את תערובת היבשים לסירוגין עם החלב כ-3 פעמים, כשמתחילים ומסיימים עם התערובת היבשה.
-
05.
יוצקים את התערובת למנז'טים בתוך תבנית שקעים מתאימה וממלאים בכפית עד שלושת רבעי הגובה.
-
06.
אופים כ-8 דקות עד שקיסם הננעץ יוצא עם פירורים לחים. צריך להיזהר לא לאפות יתר על המידה. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
טיימר מופעל
-
07.
לציפוי: על אש קטנה ממיסים בסיר את השמנת והחמאה (לא להגיע לרתיחה).
-
08.
מורידים מהאש ושופכים פנימה את מטבעות השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים מהמרכז בעזרת מטרפה עד לתערובת חלקה.
-
09.
מוסיפים את ליקר הקלואה וממתינים שהתערובת תצטנן כ-10 דקות אך לא תתקרר לחלוטין.
טיימר מופעל
-
10.
הגשה: מורחים בעזרת כפית את גנאש השוקולד על הקאפקייק ומקשטים בסוכריות. שומרים בקירור ומגישים בטמפרטורת החדר.