מאפינס תפוחי עץ וטופו עם קרמבל
רכים ומתוקים במידה, נפלאים לארוחת בוקר או ליד התה או הקפה של אחר הצהריים. מי שנמנע מסוכר לבן יכול לוותר על הקרמבל
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12 יחידות:
- 1/2 כוס רסק תפוחי עץ
- 1/2 כוס+2 כפות משקה שקדים "תנובה"
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 חבילת טופו תנובה טבעי מסונן מנוזלים, מגורר דק
- 1/3 כוס מייפל או סילאן
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/3 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
- לקרמבל:
- 5 כפות קמח
- 4 כפות סוכר חום
- 2 כפות שמן
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים רסק, משקה, שמן, טופו, מייפל וחומץ לעיסה אחידה. מערבבים בקערה נפרדת קמח, קינמון, מלח, סודה, אבקת אפיה ואגוזים. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מערבבים את מרכיבי הקרמבל לתערובת פירורית. משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל 180 מעלות. יוצקים את העיסה לתבניות המאפינס. אופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא יבש. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים