מאפין יוגורט עם קרם ופירות
מאפינס או פחזניה מושלמת לשבועות עם קרם מפנק ופירות
המרכיבים למנות 14:
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 2.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 1 גביע יוגורט 1.5%
- 1.5 כוס שמן
- 4-5 בננות מעוכות/צימוקים
- אופציה 1: קרם מסקרפונה קולקשן
- 1 גביע גבינת מסקרפונה קולקשן
- חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- עד 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות אבקת סוכר
- אופציה 2: קרם שמנת
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס חלב / מים קרים
- 2 כפות סוכר
- לעיטור קצפת:
- 2 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- חצי כוס סוכר
- מעט תמצית וניל
- שוקולד מריר מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים במיקסר את הביצים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, היוגורט והשמן. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונעימה. אם רוצים להוסיף בננות - יש למעוך אותן במזלג, ולהוסיף לבלילה ולערבב.
-
02.
מרססים בספריי חמאה תבנית מחולקת לכוסיות קטנות ויוצקים את התערובת לתוך הכוסיות. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
הכנת הקצפת: מקציפים את השמנת מתוקה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת אחידה. אופן הכנת המילוי:
-
04.
קרם מסקרפונה: מקציפים את גבינת המסקרפונה יחד עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמנת. אם המרקם לא יציב, ניתן להוסיף את אבקת הסוכר. לקרם שמנת: מקציפים את מיכל השמנת עם הסוכר ומעט החלב. אחרי שנוצרה הקצפה טובה, מוסיפים את הפודינג.
-
05.
חוצים את המאפינס לשניים, ממלאים בקרם המילוי, פורסים תותים או אפרסקים בסירופ (או כל פרי אחר שמתחשק לכם), סוגרים את המאפין ומעטרים. ** לאלו מביניכם שלא אוהבים קצפות, ניתן לעטר את ראש המאפין עם הקרם. ולפזר השוקולד.