מתכון מאפין יוגורט עם קרם ופירות | השף הלבן

מאפין יוגורט עם קרם ופירות

מאפינס או פחזניה מושלמת לשבועות עם קרם מפנק ופירות

מאת: עומר חי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפין יוגורט עם קרם ופירות

המרכיבים למנות 14:

לבצק:
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 גביע יוגורט 1.5%
  • 1.5 כוס שמן
  • 4-5 בננות מעוכות/צימוקים
למילוי (שתי אופציות):
  • אופציה 1: קרם מסקרפונה קולקשן
  • 1 גביע גבינת מסקרפונה קולקשן
  • חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • עד 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • אופציה 2: קרם שמנת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • רבע כוס חלב / מים קרים
  • 2 כפות סוכר
  • לעיטור קצפת:
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • חצי כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • שוקולד מריר מגורד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים במיקסר את הביצים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, היוגורט והשמן. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונעימה. אם רוצים להוסיף בננות - יש למעוך אותן במזלג, ולהוסיף לבלילה ולערבב.

  • 02.

    מרססים בספריי חמאה תבנית מחולקת לכוסיות קטנות ויוצקים את התערובת לתוך הכוסיות. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    הכנת הקצפת: מקציפים את השמנת מתוקה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת אחידה. אופן הכנת המילוי:

  • 04.

    קרם מסקרפונה: מקציפים את גבינת המסקרפונה יחד עם הסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמנת. אם המרקם לא יציב, ניתן להוסיף את אבקת הסוכר. לקרם שמנת: מקציפים את מיכל השמנת עם הסוכר ומעט החלב. אחרי שנוצרה הקצפה טובה, מוסיפים את הפודינג.

  • 05.

    חוצים את המאפינס לשניים, ממלאים בקרם המילוי, פורסים תותים או אפרסקים בסירופ (או כל פרי אחר שמתחשק לכם), סוגרים את המאפין ומעטרים. ** לאלו מביניכם שלא אוהבים קצפות, ניתן לעטר את ראש המאפין עם הקרם. ולפזר השוקולד.

הכנת? כאן מדרגים
(46)