פסטה עם תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה
פסטה, גרגירי תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה – ארבעה מרכיבים שיוצרים פסטה פשוטה, קלה להכנה (3 דקות עבודה נטו!) ומשגעת, שגם ילדים יאהבו.
מאת: עורך השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1/2 חבילה (400 גרם) גרגירי תירס קפואים סנפרוסט
- 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
- מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 חב' (125 גרם) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 250 גרם (בערך כוס) זיתי קלמטה
- אפשרות: 3 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטופים ופרוסים דק
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את מחצית שקית התירס לקערה בינונית חסינת-חום. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים כחמש דקות ומסננים במסננת דקה. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים שתי דקות ומסננים שוב במסננת.
-
02.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.
-
03.
מוסיפים לסיר תירס, קוביות גבינה בולגרית וזיתים. מערבבים, טועמים ומתבלים במעט מלח (זהירות, הגבינה מלוחה!) במידת הצורך. אם רוצים, מוסיפים בצל ירוק פרוס דק ומערבבים. מגישים מייד.
הכנת? כאן מדרגים