פסטה עם תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה | השף הלבן

פסטה עם תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה

פסטה, גרגירי תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה – ארבעה מרכיבים שיוצרים פסטה פשוטה, קלה להכנה (3 דקות עבודה נטו!) ומשגעת, שגם ילדים יאהבו.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם תירס, גבינה בולגרית וזיתי קלמטה

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1/2 חבילה (400 גרם) גרגירי תירס קפואים סנפרוסט
  • 1 חב' (500 גרם) פסטה בצורת קונכיות
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 חב' (125 גרם) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 250 גרם (בערך כוס) זיתי קלמטה
  • אפשרות: 3 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את מחצית שקית התירס לקערה בינונית חסינת-חום. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים כחמש דקות ומסננים במסננת דקה. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים שתי דקות ומסננים שוב במסננת.

  • 02.

    מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.

  • 03.

    מוסיפים לסיר תירס, קוביות גבינה בולגרית וזיתים. מערבבים, טועמים ומתבלים במעט מלח (זהירות, הגבינה מלוחה!) במידת הצורך. אם רוצים, מוסיפים בצל ירוק פרוס דק ומערבבים. מגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(8)