פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו

תומר אומנסקי עם מנה מיוחדת וקלה להכנה, בשימוש עם פרמג'יאנו רג'יאנו

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו

המרכיבים ל6-8 מנות:

מצרכים:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי בלינגוויני)
  • 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו (פרמזן) מסדרת COLLECTION של תנובה
  • 2 סלסלות קטנות של פטריות שמפניון/פורטובלו
  • חבילת פטריות שי-מג'י (לא חובה, ניתן להמיר בפטריות רגילות)
  • 5 שיני שום
  • 500 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן
  • 3-4 ענפי טימין
  • מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט (רצוי שלם ולא באבקה)
  • 2 כפות שמן זית
גודל תבנית: סיר בישול, מחבת או סוטאז' גדול, מעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן (מומלץ לשמור מעט ממי הבישול של הפסטה בצד).

  • 02.

    במעבד מזון נטחן היטב את הפטריות (חוץ מהשי-מג'י שאיתם נקשט), 3 שיני שום, שמנת לבישול, כפית מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורר עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית חלקה.

  • 03.

    במחבת גדולה נחמם שמן זית, נוסיף פרוסות מ-2 שיני שום ואת הטימין, נערבב כמה שניות ונוסיף פטריות שי-מג'י, נתבל במלח, פלפל ונטגן עד להזהבה קלה. נעביר לקערה.

  • 04.

    באותה מחבת חמה נבשל את קרם הפטריות שטחנו כ-10 דקות על אש בינונית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    נוסיף את הפסטה פנימה ונערבב היטב, במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה או מעט שמנת לבישול.

  • 06.

    נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.

  • 07.

    נעביר את הפסטה לכלי הגשה, נגרד שפע של פרמג'יאנו רג'יאנו מעל, נפזר גם מהפטריות המוקפצות ונגיש.

הכנת? כאן מדרגים
(25)