פסטה אמנון ולימון
קל, מהיר וטעים במיוחד: פסטה ברוטב חמאה לימוני ומתובל ונתחי פילה אמנון צרובים. מתכון מושלם לארוחת הצהריים או לאירוח ספונטני
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל2-3 מנות:
לפסטה:
- 1/2 חבילת פסטה (מומלץ מסוג לינגוויני או ספגטי)
לדג ולרוטב:
- 2 יחידות פילה אמנון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 50 גרם חמאה "תנובה"
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- מיץ מלימון שלם
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 כפות עלי טימין טריים
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כוס מי בישול של הפסטה
להגשה:
- 1/3 כוס עלי אורגנו טריים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים מנוזלים. שומרים חצי כוס ממי הבישול בצד.
-
02.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים שמן זית, טימין, מלח ושום ומערבבים.
-
03.
מוסיפים את פילה האמנון כשהעור כלפי מטה, מטגנים כ-5 דקות כשבמהלכן יוצקים בעזרת כף את החמאה המומסת על חלקו העליון של פילה האמנון.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים למחבת צ'ילי, סילאן, מיץ לימון , קליפת לימון ומי בישול פסטה ומביאים לרתיחה עדינה.
-
05.
מוסיפים את הפסטה בין נתחי פילה האמנון, מערבבים בזהירות בעזרת מזלג, מוסיפים עלי אורגנו מעל ומגישים חם. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים