פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו - השף הלבן

פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו

תומר אומנסקי עם מנה מיוחדת וקלה להכנה, בשימוש עם פרמג'יאנו רג'יאנו

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם קרם פטריות ופרמג'יאנו רג'יאנו

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מצרכים:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי בלינגוויני)
  • 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו (פרמזן) מסדרת COLLECTION של תנובה
  • 2 סלסלות קטנות של פטריות שמפניון/פורטובלו
  • חבילת פטריות שי-מג'י (לא חובה, ניתן להמיר בפטריות רגילות)
  • 5 שיני שום
  • 500 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן
  • 3-4 ענפי טימין
  • מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט (רצוי שלם ולא באבקה)
  • 2 כפות שמן זית
גודל תבנית: סיר בישול, מחבת או סוטאז' גדול, מעבד מזון

הוראות הכנה:

  • 01.

    נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן (מומלץ לשמור מעט ממי הבישול של הפסטה בצד).

  • 02.

    במעבד מזון נטחן היטב את הפטריות (חוץ מהשי-מג'י שאיתם נקשט), 3 שיני שום, שמנת לבישול, כפית מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורר עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית חלקה.

  • 03.

    במחבת גדולה נחמם שמן זית, נוסיף פרוסות מ-2 שיני שום ואת הטימין, נערבב כמה שניות ונוסיף פטריות שי-מג'י, נתבל במלח, פלפל ונטגן עד להזהבה קלה. נעביר לקערה.

  • 04.

    באותה מחבת חמה נבשל את קרם הפטריות שטחנו כ-10 דקות על אש בינונית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    נוסיף את הפסטה פנימה ונערבב היטב, במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה או מעט שמנת לבישול.

  • 06.

    נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.

  • 07.

    נעביר את הפסטה לכלי הגשה, נגרד שפע של פרמג'יאנו רג'יאנו מעל, נפזר גם מהפטריות המוקפצות ונגיש.

הכנת? כאן מדרגים
(25)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.