לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה
שעועית ירוקה ולימון זו אהבה שלי והפעם החלטתי לצוות אותה לאהבה נוספת, מלכת הפחמימות – הפסטה! אבל קבלו לינגוויני ברוטב לימון שומי עם שעועית ירוקה ופרמז'ן, ביס חלום.
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
המרכיבים ל4-6 מנות:
לפסטה:
- 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי לינגווני)
- 300 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת של סנפרוסט
- 100 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן להגשה
לרוטב:
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 25 גרם חמאה להשלמת הרוטב
- רבע כוס שמנת 38% של השף הלבן
- 6 שיני שום כתוש
- חצי פלפל צ'ילי חתוך דק דק
- מיץ מלימון שלם
- גרידה מלימון שלם
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- מי בישול פסטה במידת הצורך (בערך כוס)
הוראות הכנה:
-
01.
נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. נשמור כוס ממי הבישול בצד.
-
02.
נחלוט את השעועית במים רותחים עם מלח כשתי דקות, נסנן ונעביר למי קרח לעצירת הבישול.
-
03.
במחבת גדולה או סוטאז' נחמם חמאה ונוסיף פנימה את השום הכתוש והצ'ילי, נטגן כדקה עד להזהבה קלה.
-
04.
נסחט פנימה את הלימון ונערבב היטב, נוסיף את השמנת ונאחד.
-
05.
נגרד פנימה גרידת לימון, נתבל במלח ופלפל שחור ונטעם.
-
06.
נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה עד לקבלת רוטב עשיר.
-
07.
נוסיף את יתרת החמאה הקרה ונערבב היטב.
-
08.
נוסיף את הפסטה ונערבב היטב הכל ביחד, לבסוף נוסיף את השעועית ונגרד פרמז'ן.
הכנת? כאן מדרגים