פסטה שמנת פיטריות
פסטה עם שמנת לבישול ופיטריות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בן שי
המרכיבים ל2 מנות:
- חצי חבילת פסטה
- מיכל שמנת לבישול 15% 250 מ״ל
- פטריות - 2 חבילות
- כף שמן זית
- כף חמאה
- 2 שיני שום
- פטרוזיליה
- פרמזן לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים את הפיטריות מהרגליים ואת הזימים השחורים. כך יתקבל רוטב טעים יותר ובהיר יותר.
-
02.
נרתיח סיר עם מים ומעט מלח.
-
03.
במחבת נפרד נוסיף את שמן הזית והחמאה ונשבור פנימה את הפיטריות, ללא צורך בסכין. נמליח מעט.
-
04.
נמזוג אל המחבת מעט מים עד למחצית גובה הפיטריות ונבשל עד שכל המים התאדו. בשלב הזה ניתן להכניס את הפסטה למים הרותחים.
-
05.
נטגן את הפיטריות עד קבלת צבע שחום ויפה, נוסיף שתי שיני שום כתושות ונטגן למספר שניות.
-
06.
בשלב הזה נוסיף מיכל שמנת לבישול 15% ונבשל עד שהרוטב הסמיך מעט.
-
07.
נעביר את הפסטה המוכנה אל הרוטב ביחד עם קצת מי בישול הפסטה ונערבב.
-
08.
נגזור פנימה פטרוזיליה לצבע ופרמזן ונבשל עד שהרוטב בסמיכות הרצויה.
-
09.
נגיש ונאכל!
הכנת? כאן מדרגים