פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין
מנה טעימה ומשביעה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 800 גרם פסטה ברילה דקה
לרוטב:
- 100 גרם חמאה מלוחה
- 1 בצל אדום קטן, חתוך לפרוסות
- 1 בצל לבן קטן, חתוך לפרוסות
- 330 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לרבעים
- 1/2 כוס שמפניה
- 1 גבעול רוזמרין
- 1/2 כף גרעיני פלפל שחור מרוסק
- 1 ליטר יין לבן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה של השף הלבן
- 100 גרם פרמזן קולקשן
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
-
02.
מחממים את החמאה עד להמסה, מוסיפים את הבצל האדום ואת הבצל הלבן ומבשלים עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את הפטריות,
-
03.
מערבבים ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים. בכלי נפרד מבשלים את השמפניה עם הרוזמרין והפלפל השחור. מסננים.
-
04.
מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
-
05.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
-
06.
יוצקים את הרוטב לפסטה.
הכנת? כאן מדרגים