מתכון פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין

מנה טעימה ומשביעה

מאת: בועז גרדוס
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת פטריות ויין

המרכיבים ל8 מנות:

  • 800 גרם פסטה ברילה דקה
לרוטב:
  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 1 בצל אדום קטן, חתוך לפרוסות
  • 1 בצל לבן קטן, חתוך לפרוסות
  • 330 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס שמפניה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1/2 כף גרעיני פלפל שחור מרוסק
  • 1 ליטר יין לבן
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 375 מ"ל (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 100 גרם פרמזן קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

  • 02.

    מחממים את החמאה עד להמסה, מוסיפים את הבצל האדום ואת הבצל הלבן ומבשלים עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את הפטריות,

  • 03.

    מערבבים ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים. בכלי נפרד מבשלים את השמפניה עם הרוזמרין והפלפל השחור. מסננים.

  • 04.

    מוסיפים את היין, מערבבים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גבינת הפרמזן.

  • 06.

    יוצקים את הרוטב לפסטה.

הכנת? כאן מדרגים
(202)